Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Allianz - banner

Kako je družina Premužič na zavarovanjih prihranila 175,90 EUR

Zavago
20. 10. 2020

Štiričlanska družina Premužič iz Novega mesta se je odločila, da pregleda in primerja zavarovanja na spletnem portalu zavaGo, ki prvi v Sloveniji omogoča potrošnikom jasen in enostaven pregled nad zavarovanji različnih zavarovalnic. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje jim je prineslo 25 EUR prihranka Starša sta najprej ugotovila, da plačujeta že leta in leta dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri […]

Štiričlanska družina Premužič iz Novega mesta se je odločila, da pregleda in primerja zavarovanja na spletnem portalu zavaGo, ki prvi v Sloveniji omogoča potrošnikom jasen in enostaven pregled nad zavarovanji različnih zavarovalnic.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje jim je prineslo 25 EUR prihranka

Starša sta najprej ugotovila, da plačujeta že leta in leta dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri trenutno najdražji zavarovalnici, saj sta to zavarovanje sklenila kar pri svojem zavarovalnem zastopniku.

S tem, da imata kot potrošnika možnost prestopiti k ugodnejši zavarovalnici, se sploh nista ukvarjala.

Kljub količinskim popustom, ki jih ponuja njuna izbrana zavarovalnica, sta bila še vedno na slabšem kot če bi plačevala dodatno zavarovanje pri najcenejši zavarovalnici.

Preko spleta na www.zavago.si sta uredila prenos zavarovanja in na tak način skupaj prihranila 25,20 EUR letno.

Nezgodno zavarovanje za starše

Ko sta brskala po portalu zavaGo, sta ugotovila, da sploh nimata nezgodnega zavarovanja zase.

Pregledala sta cene in zavarovalna kritja pri nezgodnih zavarovanjih različnih zavarovalnic.

Zanimivo je to, da se nista odločila za najcenejšo ponudbo, saj sta videla, da jima najcenejše zavarovanje ne prinaša dovolj kritja za invalidnost in smrt.

Prebrala sta, da potrebujeta tudi mesečno nezgodno rento, ki bi se jima izplačevala vsak mesec, če nastopi invalidnost in si na tak način pokrila izgubo dohodka.

Pri odločitvi katero zavarovanje izbrati, sta izbrala tisto, ki jima prinaša vsaj 20 letno izplačevanje nezgodne rente. 5 letno izplačevanja nezgodne rente se jima je zdelo absolutno prekratko obdobje.

Kljub temu, da sta izbirala med srednje dragimi opcijami, sta izračunala, če ne bi pregledala vseh ponudb na www.zavago.si, bi sklenila prej ali slej svoje nezgodno zavarovanje pri svojem zavarovalnem agentu. Če bi to storila, bi ta zavarovalnica nudila ista kritja za 39,28 EUR letno več.

Otroško nezgodno zavarovanje

Za otroka sta vedno sklepala zavarovanja za nezgode kar preko reklamnih brošur, ki sta jih otroka vsako leto septembra prinesla domov iz šole.

Tokrat sta se ozrla za temi zavarovanji na spletu in na zavaGO sklenila srednje drago zavarovanje za oba šolsko obvezna otroka. Ugotovila sta, da zavarovalnice ponujajo zelo različna kritja za iste cene.

Za podobna kritja za primer 100% invalidnosti 60.000 EUR, znaša cena najdražje zavarovalnice okrog 32 EUR letno, najcenejše pa 26 EUR letno.

Razlika znaša za oba otroka 12 EUR.

Vračilo premije

Turistično zavarovanje za tujino

Pravijo, da kot družina potujejo 3 krat letno v tujino. Za zimske počitnice smučajo 1 teden v tujini, poleti dopustujejo 14 dni v Grčiji ali Italiji in še enkrat po 10 dni v apartmaju na Hrvaškem. Za Hrvaško in Evropo so bili prepričani, da je evropska kartica dovolj, zato se posebej nikoli niso zdravstveno zavarovali za tujino. Ko so prebrali ta blog, so svoje prepričanje spremenili…Več..

So pa sklepali zavarovanja, ko so šli na smučanje.

Ko so primerjali cene posamičnih zavarovanj za vsako potovanje posebej in celoletno zavarovanja,  sta starša ugotovila, da z letnim plačilom za vso družino nič ne prihranita, saj potujejo vsakič krajši čas do 10 dni. Cene so višje kot če bi se zavarovali vedno posebej pred vsakim potovanjem.

Tako sta se odločila, ko bodo spet odšli na potovanje, da bosta sklenila zavarovanje za tujino na zavaGO za vso družino z kritjem 100.000 EUR. Med najcenejšo zavarovalnico in najdražjo za ista kritja znaša razlika na letnem nivoju za eno potovanja 33,14 EUR, če potujejo trikrat, znaša prihranek 99,42 EUR.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]