Stanovanje in hiša
IZRAČUNAJ CENO ZA ZAVAROVANJE HIŠE, ZAVAROVANJE STANOVANJA Zavarovalnica Wiener Städtische
Najboljše stanovanjsko zavarovanje in zavarovanje hiše:

  • cena takoj, online sklenitev,
  • poceni premoženjsko zavarovanje stanovanja, hiše, stanovanjske opreme
  • visoko zavarovalno kritje za nepredvidene dogodke: požar, izlitje vode, vlom, okvara, …

Več…

Vnesite podatke za izračun cene

m2 m2 m2
m2
m2
t Glede na izbran odgovor zavarovanje za vas ni primerno.
Allianz - banner

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

1. Kdo potrebuje zavarovanje hiše/stanovanja?

Vsakdo, ki je lastnik hiše ali stanovanja in bi ga morebitna izguba te nepremičnine, zaradi požara, potresa, ali podobnega dogodka finančno prizadela.

2. Imam sklenjeno zavarovanje preko upravljalca, ali potrebujem tudi samostojno zavarovanje za moje stanovanje?

Če imate sklenjeno zavarovanje preko upravljalca potem zavarovanja nepremičnine ne potrebujete. Ampak tam imate urejeno samo zavarovanje zidov, če se grobo izrazimo. Svetujemo vam, da zavarujete tudi opremo, ki preko upravljalca ni zavarovana. Prav tako ni smiselno, da zavarujete nepremičnino (zidove) 2 x, saj zakon prepoveduje izplačilo več kot 1 x. Bolj pomembno torej je, da preverite ali je zavarovalna vsota dovolj visoka, da bo pokrila morebitno novogradnjo. Vrednost gradnje se je namreč v zadnjih letih močno podražila.

3. Ali je zavarovanja proti potresa zame smiselno?

Absolutno je pomembno, če živite na področju, ki je potresno bolj ogroženo. Sicer se nikoli ne ve kaj se lahko zgodi, a večina strank se za zavarovanje potresa odloči.

4. Ne živim ob reki, ali je zame smiselno zavarovanje izliva vode?

Ločiti moramo izliv vode iz cevi in meteorne vode (poplave). Meteorne vode pomenijo vdor vode iz zunanjosti objekta, medtem, ko izliv vode pomeni izliv iz notranjosti objekta. Če živite na poplavno ogroženem območju, potem je zelo pomembno da vključite zavarovanje za meteorne vode.

5. Imam garažo, ali je smiselno, da jo zavarujem?

Da, če imate garažo jo je seveda smiselno zavarovati, če želite izplačilo v primeru uničenja nepremičnine.

6. Imam sončno elektrarno (fotovoltaiko). Ali jo lahko zavarujem?

Da, zavarovalnice ponujajo možnost zavarovanja in svetujemo vam, da jo zavarujete, saj uničenje elektrarne lahko pomeni veliko finančno škodo in dodatne stroške, ker ne proizvajate elektrike.

7. Imam psa, ali moje zavarovanje vključuje tudi kritje za primer, da moj kuža ugrizne gosta?

Določene zavarovalnice to omogočajo kot dodatno opcijo in vsekakor vam to svetujemo, če imate psa. Pred sklenitvijo zavarovanja svetujemo, da to preverite v samih pogojih, ali povprašate vašega zastopnika.

8. Ali zavarovanje nepremičnine vključuje tudi zavarovanje odgovornosti?

Večina zavarovanj za nepremičnine vključuje tudi zavarovanje odgovornosti za dogodke, ki se zgodijo na samem objektu, ki je zavarovan. Večinoma gre za zakonsko odškodninsko odgovornost zavarovalca za škode povzročene tretjim osebam, ki jih oškodovanci uveljavljajo proti zavarovalcu zaradi nenadnega in presenetljivega dogodka (nesreče). Višina odškodninske odgovornosti je določena na samem zavarovanju. Predlagamo, da se pred sklenitvijo zavarovanja o tem temeljito pozanimate.

9. Imam zavarovano hišo. Je smiselno zavarovati tudi opremo?

Da, gotovo je smiselno, saj bo v primeru uničenja nepremičnine prišlo tudi do uničenja opreme, kar ni krito iz osnovnega zavarovanja nepremičnine. Zelo pomembno je, da ocenite vrednost opreme in jo zavarujete na ustrezno zavarovalno vsoto. Zavarovalnica namreč izplačuje amortizirano vrednost opreme, ki je ponavadi dosti nižja od nove vrednosti opreme in razlika bo še toliko večja, če bo ocena vrednosti opreme prenizka.