Življensko zavarovanje

PRIMERJAJ CENE in IZRAČUNE ZA ŽIVLJENJSKA ZAVAROVANJA: Merkur, Grawe, Allianz, Generali, Prva osebna, Wiener Stadtische,…

AKCIJA: Ob sklenitvi vrnemo 20 EUR na tvoj TRR!

VEČ…

Izberite najboljše življenjsko zavarovanje za primer smrti brez varčevanja.

Koristi:

  • nizka premija,
  • za namen zavarovanja kreditov,
  • visoko zavarovalno kritje za primer kakršnekoli smrti (naravne in nezgodne).   VEČ…

Vnesite podatke za izračun

To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
    
t Glede na izbran odgovor zavarovanje za vas ni primerno.
Allianz - banner

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

1. Kdo potrebuje življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje potrebuje vsakdo, ki ima od sebe odvisne osebe, ali, ki ima kakršnekoli dolgove oziroma kredite. Vsak od nas si želi, da bi njegovi otroci in družina v primeru smrti bili do neke mere finančno preskrbljeni, da bi lažje prebrodili šok ob tragični izgubi. Če imate kredite je za vas zavarovanje za primer smrti še toliko bolj pomembno. Dolgovi se namreč v Sloveniji dedujejo celo na mladoletne otroke. Tudi, če imate kredit zavarovan s hipoteko življenjsko zavarovanje potrebujete, saj lahko v primeru nezmožnosti plačevanja kredita banka vašo nepremičnino proda in vaša družina ostane brez strehe nad glavo.

2. Kaj krije življenjsko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje krije primer smrti. Pozorni morate biti, da ne sklepate samo zavarovanje za nezgodno smrt, saj to zavarovanje ne krije smrti, ki se zgodi zaradi kakšne hude bolezni (rak). Zelo pomembno torej je, da sklenete riziko življenjsko zavarovanje, ki krije primer kakršnekoli smrti.

3. Kdo se lahko življenjsko zavaruje?

Zavaruje se lahko vsaka oseba, ki dopolne 14 let. Maksimalna pristopna starost je 65 let. Ob izteku je stranka lahko maksimalno stara 75 let.

4. Kakšna je povprečna premija za to zavarovanje?

Zavarovanje lahko sklenete že od 5 eur dalje. Na ceno vpliva željenja višina zavarovalne vsote in trajanje zavarovanja. Na ceno prav tako vpliva ali ste kadilec ali nekadilec. Mlajši kot ste, nižja bo vaša premija, kar seveda velja izkoristiti. Pomembno je tudi, da nimate hujših zdravstvenih težav.

5. Ali zdravstveno stanje vpliva na možnost sklenitve življenjskega zavarovanja in višino premije?

Da, zavarovalnice seveda zanima vaše zdravstveno stanje, saj je od tega odvisno kakšen riziko glede možnosti vaše smrti prevzemajo. V kolikor imate določene zdravstveno stanje za katerim se zdravite, ste mogoče preboleli kakšno hudo bolezen (rak, infarkt, možganska kap), ali imate mogoče kakšno prirojeno napako, to seveda vpliva na samo možnost zavarovanja. Zavarovalnica bo pregledala vašo zdravstveno stanje in podala mnenje ali vas bo zavarovala. Možno je, da vam bo zaradi zdravstvenega stanja povišala premijo. V skrajnem primeru bo sklenitev zavarovanja zavrnila in vam seveda vrnila premijo, ki ste jo plačali.

6. Kaj se zgodi, če zamolčim moje trenutno zdravstveno stanje?

V kolikor zamolčite trenutno zdravstveno stanje se lahko zgodi, da bo zavarovalnica bistveno znižala izplačilo. V skrajnih primerih lahko izplačilo celo zavrne. Svetujemo, da realno izpolnite zdravstveni vprašalnik, saj lahko prikrivanje vodi do sporov in izplačila, ki ne bo pokrilo vaše dolgove, kar bo lahko vaše bližnje pahnilo v finančno stisko.

7. Ali moj poklic in vrsta dela vpliva na višino premije?

Vrsta dela lahko vpliva na samo višino premije v kolikor opravljate nevarno delo, kot je recimo delo z eksplozivi in podobno. Velika večina del je takšne narave, da na premijo ne vplivajo.

8. Kakšno zavarovanje naj izberem, če imam kredit?

V osnovi imate na izbiro zavarovanje s padajočo zavarovalno vsoto in zavarovanje s konstantno zavarovalno vsoto. Zavarovanje s padajočo zavarovalno vsoto se večinoma uporablja za zaščito kredita, saj se z odplačevanjem kredita znižuje tudi zavarovalna vsota. Prednost tega zavarovanja je tudi, da se premija plačuje krajše obdobje in je tudi nižja od premije v primeru konstantne zavarovalne vsote. Zato se večina strank, ki ima cilj zavarovati kredit odloči za padajočo zavarovalno vsoto.

9. Ali pride do izplačila tudi v primeru samomora?

Po zakonu je izplačilo mogoče tudi v primeru samomora, ampak ne prej kot v 3 letih od sklenitve zavarovanja. Vsekakor in vedno priporočamo, da za točen podatek preverite v splošnih pogojih zavarovanja, ki ga sklepate.

10. Kdaj lahko prekinem zavarovanje?

Zavarovanje lahko prekinete kadarkoli s 3 mesečnim odpovednim rokom, ki ga določa zakon. Vsekakor se o možnostih prekinitev dodatno posvetujete pred sklenitvijo zavarovanja in preverite v splošnih pogojih, ali v dokumentu IPID, kjer morajo biti navedene možnosti prekinitve zavarovanja. Z dnem prekinitve preneha tudi zavarovalno kritje za primer smrti.