Zavarovanje za bolezni

IZRAČUNAJ CENO ZAVAROVANJA ZA HUDE BOLEZNI

AKCIJA: Ob sklenitvi vrnemo 20 EUR na tvoj TRR!

VEČ…

Izberite najboljše zavarovanje za primer hudih bolezni, kot so rak, kap, infarkt, …

Koristi:

  • za namen čim hitrejšega zdravljenja, za zavarovanje kreditov,..
  • Vključenih več kot 20 najpogostejših hudih bolezni VEČ…

Vnesite podatke za izračun

To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
To polje je obvezno.
t Glede na izbran odgovor zavarovanje za vas ni primerno.
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Prva - banner

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

1. Katere dogodke krije zavarovanje za bolezni?

Zavarovanje omogoča izplačilo zavarovalne vsote v primeru postavitve diagnoze kakšne od bolezni, ki so na seznamu zavarovalnice. Najpogostejše med njimi so rak, infarkt ali možganska kap. Na seznamu so tudi Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in še mnoge druge.

2. Kdo potrebuje zavarovanje za primer hudih bolezni?

Zavarovanje za bolezni je zavarovanje, ki je vedno bolj pomembno, saj statistika kaže, da bo v naslednji 20 letih vsak drugi Slovenec zbolel za rakom. Zavarovanje za bolezni namreč krije najpogostejše bolezni, ki nas doletijo, kot so rak, infarkt, možganska kap. Zavarovanje temelji na izplačilu gotovine po postavitvi diagnoze, s čimer se želi zagotoviti, da bo posameznik v času zdravljenja lažje pokrival svoje tekoče stroške življenja, kot je plačevanje kredita, hrane, elektrike, ogrevanja, ali, pa da si posameznik s temi sredstvi lahko privošči alternativno zdravljenje, ki je seveda samoplačniško.

3. Pri kateri starosti naj se zavarujem za primer bolezni?

Prej, ko se zavarujete, cenejše bo za vas zavarovanje, zato sklenitev svetujemo čimprej. Idealno bi bilo, če posameznik sklene to zavarovanje s polnoletnostjo za čim daljše obdobje, saj vsaka sprememba zdravstvenega stanja močno vpliva na možnost sklenitve zavarovanja. Če tega z 18 letom ne naredimo, pa priporočamo sklenitev zavarovanja ob najemu kredita, saj se je potrebno v primeru najema kredita zaščititi tudi za primer hudih bolezni, saj vsaka odsotnost od dela povzroči izpad dohodka in lahko oteži poplačilo kredita.

4. Ali zdravstveno stanje vpliva na zmožnost sklenitve zavarovanja?

Da, zdravstveno stanje vpliva na zmožnost sklenitve zavarovanja. Če jemljete kakšna zdravila, se zdravite za kakšno boleznijo morate to pred sklenitvijo zavarovanja sporočiti, da se ta riziko sklenitve predoči zavarovalnici in lahko oceni, ali vas sprejme v zavarovanje ali ne. Posledično je zelo pomembno, da se zavarujemo za kritične/hude bolezni čimprej, oziroma dokler smo zdravi. Zdravstveno stanje namreč vpliva na sprejem in premijo zavarovanja, ki jo morate plačevati. Prav tako se je potrebno zavedati, da lahko zavarovalnica zavrne izplačilo za bolezen za katero ste imeli zdravstvene indice preden ste zavarovanje sklenili. Resnično priporočamo, da zavarovanje sklenete čimprej/dokler ste zdravi.

5. Kakšna je povprečna premija za sklenitev zavarovanja?

Premija je odvisna od višine zavarovalne vsote in dobe trajanja zavarovanja. Prav tako na premijo vpliva zdravstveno stanje in dejstvo ali ste kadilec, ali ne. Premija je nekje od 15 eur/mesec naprej.

6. Katere bolezni so vključene v zavarovanje za bolezni?

Vključene so vse najpogostejše bolezni o katerih beremo in slišimo v medijih. Rak, infarkt, možganska kap, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen,…so tiste najbolj pogosto vključene. Zelo pomembno je, da pred sklenitvijo preverite seznam bolezni v splošnih pogojih zavarovalnice, saj so med njimi razlike.

7. Kdaj sem upravičen do izplačila zavarovanja za hude bolezni?

Do izplačila ste upravičeni po postavitvi diagnoze s strani zdravnika in oddaji dokumentacije na zavarovalnico. Zavarovalnica se trudi, da je izplačilo čimprej, saj se zaveda stiske v kateri ste.