Specialisti

Primerjajte cene in poiščite najcenejše zdravstveno zavarovanje specialistični pregledi! GENERALI, VZAJEMNA, PRVA OSEBNA, MERKUR,..

AKCIJA: Ob sklenitvi vrnemo 20 EUR na vaš TRR! Več..

 Zavarovanje omogoča:

hiter dostop do zdravnika specialista,

– preskakovanje čakalnih vrst,

– organizacijo termina pri specialistu.

krije stroške pregledov pri zdravniku specialistu

 – krije stroške diagnostičnih preiskav, TERAPIJ, ZDRAVLJENJA… 

Izognite se dolgim čakalnim vrstam.

Več…

Vnesite podatke za informativni izračun

    
t Glede na izbran odgovor zavarovanje za vas ni primerno.
    
t Glede na izbran odgovor zavarovanje za vas ni primerno.
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Prva - banner

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

1. Kdo potrebuje zavarovanje specialisti?

Če ste eden tistih, ki vas skrbi čakanje na pregled pri specialistu potem morate skleniti to zavarovanje. Omogoča vam namreč, da ste ste v roku desetih delovnih dni (pozor, med zavarovalnicami je razlika) od klica na kontaktni center zavarovalnice na pregledu pri specialistu. Postavitev diagnoze je ena od ključnih procesov zdravljenja, saj brez diagnoze specialist zdravljenja sploh ne more predpisati.

2. Kaj krije zavarovanje specialisti?

Zavarovanje krije pregled pri specialistu ter morebitne diagnostične preiskave, kot je recimo rentgen, ultrazvok, EKG,in zahtevnejši diagnostični postopki, kot so recimo CT, magnetna resonanca, kolonoskopija in gastroskopija. Zavarovanje krije tudi določene ambulantne posege, kot so na primer različne odstranitve tujkov ali recimo punkcije.

3. Plačujem si obvezno in dopolnilno zavarovanje, ali potrebujem zavarovanje specialisti?

Čakalne vrste v zdravstvu pogosto onemogočajo hitro zdravljenjem, zato nam žal prav nič ne pomaga, če imamo visoke dohodke (in posledično veliko prispevamo v zdravstveno blagajno). Še vedno smo obsojeni na vrstni red in dolgo čakanje na obravnavo.

4. Ali s sklenitvijo zavarovanja SPECIALISTI preskočim čakalno vrsto v javnem zdravstvu?

Ne, čakalne vrste v javnem zdravstvu ne morete preskočiti, a si z zavarovanjem zagotovite specialistični pregled, s katerim boste hitro prišli do pregleda na katerem boste dobili ustrezno diagnozo in tako pospešili postopek morebitnega zdravljenja. Vsi namreč vemo, da je hiter začetek zdravljenje ena od ključnih stvari za uspešno ozdravitev, a za začetek zdravljenja potrebujemo ustrezno diagnozo.

5. Ali predhodno zdravstveno stanje vpliva na samo nezmožnost koriščenja zavarovanja?

V kolikor imate zdravstveno stanje za katerega ste že začeli postopek pri osebnem zdravniku žal in ste zavarovanje pri zavarovalnici sklenili po tem žal onemogoča koriščenje zavarovanja za ta primer. Še vedno, pa lahko koristite zavarovanje za vse ostale primere, ki bi se zgodili tekom trajanja zavarovanja.

6. Ali potrebujem to zavarovanje kljub temu, da sem zdrav?

Absolutno vam svetujemo, da zavarovanje sklenete dokler ste zdravi, saj zdravstveno stanje vpliva na koriščenje zavarovanja (glejte prejšnje vprašanje). Nihče od nas ne ve kdaj bo zavarovanje potreboval, zato svetujemo, da ga sklenete čimprej.

7. Je to zavarovanje primerno samo za starejše ljudi?

Zavarovanje krije vrsto diagnostičnih postopkov, kot je recimo magnetna resonanca, ultrazvok in podobno, ki jih potrebujemo pri zdravljenju praktično vsake poškodbe ali bolezni. Zato je zavarovanje primerno za vsakega. Druga prednost tega, da se zavarujemo kot mladi je seveda tudi nižja premija, ki jo velja izkoristiti. Namreč, starejši kot smo, več nas samo zavarovaje stane.