Vzajemna - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner

Potujete na Hrvaško? Ali potrebujete turistično zavarovanje?

Zavago
19. 07. 2021

Če se odpravljate na Hrvaško nikar ne potujte brez zavarovanja. Prav tako se ne zanašajte na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki ima kar nekaj pomanjkljivosti. Zakaj evropska kartica v tujini ne zadostuje? Na Hrvaškem smo z evropsko kartico obravnavani enako kot hrvaški državljani samo v okviru javne zdravstvene službe. Prihaja pa do težav pri uveljavljanju […]

Če se odpravljate na Hrvaško nikar ne potujte brez zavarovanja.

Prav tako se ne zanašajte na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki ima kar nekaj pomanjkljivosti.

Zakaj evropska kartica v tujini ne zadostuje?

Na Hrvaškem smo z evropsko kartico obravnavani enako kot hrvaški državljani samo v okviru javne zdravstvene službe. Prihaja pa do težav pri uveljavljanju pravic iz evropske kartice na Hrvaškem, še zlasti v turističnih ambulantah, ki praviloma nimajo sklenjene pogodbe z zavodom za zdravstveno zavarovanje na Hrvaškem. Stroške moramo zato sami plačevati v celoti in jih ne krije evropska zdravstvena kartica. pazite, ker so nekartere turistične ambulante celo v prostorih javnih zdravstvenih domov.

V številnih evropskih državah nas ob obisku čaka plačilo zakonsko predpisane finančne soudeležbe, kot so recimo ležanje v bolnišnici, izdani recepti, obisk zdravnika, itd.

Evropska kartica ne krije prevoza v Slovenijo!

V primeru, da v tujini težje zbolite ali se poškodujete, ker ste bili npr. udeleženi v prometni nesreči, boste potrebovali tudi prevoz v Slovenijo. Strošek prevoza zgolj iz sosednjih držav znaša od 1.500€ dalje in tega stroška prevoza v domovino vam evropska kartica ne krije.

Evropska kartica ne krije storitev zasebnih zdravnikov!

V tujini so zasebne klinike in zasebni zdravniki v znatno večjem številu, kot v Sloveniji. Evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnih zdravnikih. 

Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov!

Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ker je strošek zdravstvenih storitev v tujini navadno višji, pogosto ni povrnjen v celoti. 

Evropska kartica ne povrne stroškov participacije!

Če boste na Hrvaškem hospitalizirani boste kljub Evropski kartici morali plačati tudi stroške participacije, ki lahko znašajo do 2000 HRK (cca 300€). 

LETNO TURISTIČNO ZAVAROVANJE, ČE POTUJETE NA HRVAŠKO VEČKRAT LETNO?

Če imate na Hrvaškem vikend, apartma ali prikolico in potujete večkrat letno na Hrvaško, poleg tega morda pozimi še na smučanje…je za vas primerno in ugodnejše, če sklenete letno zavarovanje.

Potovanja in izleti zahtevajo priprave, ne glede na to, kako kratki so. Ugodno letno zavarovanje za večkratna potovanja po 90 dni vam eno leto nudi možnost, da lahko odpotujete, kadarkoli želite, brez da bi morali pred tem urejati še zavarovanje. Poleg tega ga lahko sklenete za celo družino, ni pa pogoj, da potujete vedno skupaj. Naj se vsa potovanja, ki jih načrtujete, končajo srečno!

Za ceno porcije ocvrtih kalamarov, krompirčka in bevande si zato uredite celoletno zavarovanje in s tem izognite zdravstvenim stroškom, ki vas lahko doletijo v primeru bolezni ali poškodbe.

Letno zavarovanje za Hrvaško CORIS
Posamično22,00 €
Družinsko44,00 €
Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]