Prva - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Grawe - banner

Checklista pred potovanjem. Si prepričan, da si odkljukal vse iz seznama?

ZavaGO
29. 06. 2021

Meje po Evropi in svetu se odpirajo, bliža se poletje in s tem dolgo pričakovani oddihi in potovanja. Nič ni lepšega kot brezskrbnost, ki jo ponuja poletje, kaj pravite? Da bo vaše poletje res brezskrbno smo na ZavaGO pripravili kratko checklisto stvari, ki jih nujno moraš odkljukati, preden se prepustiš radostim poletja.   1. Skrbno […]

Meje po Evropi in svetu se odpirajo, bliža se poletje in s tem dolgo pričakovani oddihi in potovanja. Nič ni lepšega kot brezskrbnost, ki jo ponuja poletje, kaj pravite? Da bo vaše poletje res brezskrbno smo na ZavaGO pripravili kratko checklisto stvari, ki jih nujno moraš odkljukati, preden se prepustiš radostim poletja.  

1. Skrbno izberi destinacijo in preveri pogoje za vstop v države

  Po svetu še vedno veljajo omejitve zaradi epidemije Covid-19, zato pred izborom destinacije skrbno preveri epidemiološko situacijo v državi, kamor želiš potovati in pogoje za vstop v države v katero boš potoval. Ker se pogoji za vstop hitro spreminjajo objave redno spremljaj in pravočasno od reagiraj. Ne bo odveč preveriti in spremljati tudi pogoje za vstop v Slovenijo in se na to ustrezno pripraviti. Možno je, da bo država, kamor si namenjen zahtevala PCR test, zato se nanj pravočasno prijavi in zahtevaj potrdilo v angleškem jeziku. Preveri tudi pogoje letalskih družb s katerimi boš letel na destinacijo in jih redno spremljaj. Ne pozabi na  morebitne vize in dovoljenja za vstop v države, če jih le te zahtevajo.  

2. Pri izbiri hotela/namestitve uporabljaj spletne aplikacije, kot so Booking ali hotel.com

  Ko boš izvedel za ceno nočitve lahko pišeš tudi direktno samemu hotelu in poskusiš doseči nižjo ceno. Če potuješ z agencijo ne bo odveč preveriti cene na spletu. Tu se večkrat skrivajo prihranki. Bolje je, da privarčevani denar porabiš za doživetja na destinaciji. Obvezno preveri zdravstvene standarde, ki jih upošteva namestitev v času epidemije.  

3. Načrtuj aktivnost v naprej

  Na spletu si preberi čim več informacij o destinaciji, kamor potuješ. Preveri znamenitosti, preberi forume o tem kaj se splača obiskati in preveri cene. Tako bo tvoj oddih bistveno bolj miren in poln doživetij.  

4. Pakiraj po zdravi pameti

  Preveri vremensko napoved za letni čas destinacije in temu prilagodi svojo prtljago. Dedki so govorili, da za potovanje potrebuješ le brisačo, kopalke, denar in dobro družbo, kar drži, a vseeno ne bo odveč, da boš pripravljen tudi na morebitno spremembo vremena. Ne pozabi tudi na zdravila in kremo za sončenje, ter ostale pripomočke, ki  jih uporabljaš. Če si iz prejšnjih potovanj prinesel večino obleke neuporabljene potem to upoštevaj pri tokratnem pakiranju.  

5. Na pot se odpravi pravočasno

  Preden se odpraviš na pot preveri situacijo na cestah in morebitne prometne konice upoštevaj pri načrotvanju časa odhoda. Ne zanemari tudi čakanje na mejnih prehodih, saj zaradi preverjanja potrdil nastajajo čakalne dobe pri prehodu meje. Na letališču bodite vsaj dve uri pred potovanjem, da boste imeli čas za normalen postopek vkrcanja. Dopust naj se začne s trenutkom, ko se odpravite na pot in ne šele, ko prispete na lokacijo.  

6. Ne pozabi na turistično zavarovanje

  Nezgoda nikoli ne počiva. In ni ga hujšega, da se ti na potovanju pripeti, kaj takega. Še hujše, pa je, da moramo kakršnokoli zdravstveno oskrbo v tujini plačati sami, zato poskrbite za ustrezno turistično zavarovanje za vas in vašo družino, saj so lahko stroški zdravljenja v tujini več tisoč evrov, ki jih kriješ sam. Pozor, to ne velja samo za potovanja na oddaljene destinacije, ampak tudi EU. Evropska zdravstvena kartica ne zagotavlja vseh potrebnih kritij. Več o tem lahko prebereš TUKAJ. Brez skrbi, turistična zavarovanja so zelo poceni zavarovanja. Družinsko zavarovanje za celo leto, ki velja povsod po svetu stane le 84 eur in krije tudi morebitno okužbo s Covid – 19. Če potrebujete zavarovanje za krajše potovanje vas bo to stalo le nekaj 10 eur.

Želiš izračun zase? Vnesi potrebne podatke in preveri cene TUKAJ.

Pozor: Zavarovanje lahko enostavno skleneš preko spleta. Enostavneje ne gre.

ZavaGO ti želi obilo čudovitih doživetij na dopustu.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]