Allianz - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner

Na potovanju nas lahko doleti vse!

Zavago
28. 08. 2020

Na potovanju v tujini se nam lahko pripeti marsikaj, ni nujno da se zgodi velika nesreča, že zastrupitev s hrano se lahko zgodi mimogrede, povečana telesna temperatura, zvin in podobne manjše poškodbe, alergije, vnetja, opekline,.. Če imate urejeno zdravstveno turistično zavarovanje za tujino, so stroški kriti iz te police, v nasprotnem primeru stroške nosite sami. […]

Na potovanju v tujini se nam lahko pripeti marsikaj, ni nujno da se zgodi velika nesreča, že zastrupitev s hrano se lahko zgodi mimogrede, povečana telesna temperatura, zvin in podobne manjše poškodbe, alergije, vnetja, opekline,..

Če imate urejeno zdravstveno turistično zavarovanje za tujino, so stroški kriti iz te police, v nasprotnem primeru stroške nosite sami.

Glede na to, kako visoki stroški v zdravstvu lahko nastanejo, je zavarovanje za tujino res poceni. Zato se ne splača privarčevati tako, da ne sklenete zavarovanja.

Kakšni stroški lahko nastanejo na potovanju ali počitnicah?

Nesreča s skuterjem (Azija)

350 EUR rešilec, 8.900 EUR operacija, 5 dni bolnišnice, 40.000 EUR prevoz, saj je moral biti ponesrečenec prepeljan v Slovenijo v ležečem položaju v posebej organiziranem letalskem prevozu.

Zastrupitev s hrano, Egipt

Majhen otrok se je zastrupil s pitno vodo,nakar je sledilo silno bruhanje. otrok je prejel infuzijo in hospitalizacijo en dan v bolnišnici. Stroški, ki so nastali so znašali 850 EUR.

ZDA, operacija gležnja

Ker je ponesrečenec potreboval operacijo in hospitalizacija v bolnišnici 1 dan, so znašalis troški zdravljenja 32.000 EUR.

Možganska kap v Španiji

Na pohodu je turist doživel možgansko kap in stroški so znašali 13.900 EUR

Zvin gležnja na Hrvaškem

Na počitnicah na hrvaškem otoku med večernim sprehodom si je zavarovanec zvil gleženj. Stroški za zdravstveno oskrbo, pregled zdravnika, rentgensko slikanje in oskrbo z longeto so znašali 140 evrov.

Smučanje v Avstriji

Reševanje s helikopterjem je znašalo na 6.000 EUR. Ko je helikopter v zraku, se strošek reševanja obračuna glede na minute letenja (približno 80 do 90 evrov/minuto). Izjemoma lahko v posebej upravičenih primerih, ko gre za hujše poškodbe, zahtevate povračilo stroškov reševanja v višini 849,93 evra, kar pa je po navadi le majhen del celotnega zneska, ki bo šel iz vašega žepa.

Evropska zdravstvena kartica ni dovolj

Tudi če potujete po Evropi, evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije stroškov v vseh primerih, ko potrebujete pomoč na potovanju, kot so storitve zdravnikov zasebnikov, gorsko reševanje v smučarskih središčih, nadomestila v primeru izgube ali kraje prtljage in prevoz v domovino, si je pred potovanjem treba urediti turistično zavarovanje.

V krajih, kjer ni javne zdravstvene ustanove, morajo turisti pomoč poiskati v zasebnih ambulantah, stroškov katerih pa evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne krije. Če vam v turistični ambulanti na hrvaški obali za storitev zaračunajo 140 evrov, hrvaška zdravstvena zavarovalnica pa za to storitev izvajalcem priznava 80 evrov, vam zaradi evropske kartice pripada povrnitev 60 evrov stroškov.

Če presodite, da evropska kartica zdravstvenega zavarovanja nudi premalo kritja, lahko pri zavarovalnicah sklenete posebno zdravstveno zavarovanje z asistenco za tujino.

Ponudba zavarovalnic je na prvi pogled podobna, a vseeno morate biti pri izbiri ponudnika previdni, saj se ponudbe med seboj nekoliko razlikujejo.

Izbira višine zavarovalne vsote je odvisna predvsem od destinacije potovanja. V kolikor potujete po Evropi, je večinoma zadostna zavarovalna vsota okrog 25.000 evrov.

Če v tujino sami ali skupaj z družino potujete večkrat, je smiselno razmisliti, da si zagotovite celoletno zavarovanje, kar vas lahko stane bistveno manj, kot če plačujete zavarovanje za vsako potovanje posebej. Predvsem pa vam prihrani čas, ki ga izgubite z vsakokratnim sklepanjem zavarovanja.

Kdor razmišlja o zavarovanju za vsa potovanja v enem letu, naj bo pozoren na to, koliko časa lahko najdlje traja eno potovanje, saj se pogoji zavarovalnic nekoliko razlikujejo.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]