Telefon
Email
Facebook
LinkedIn
031 691 271  |  info@zavago.si

Zakaj je pomembno, da otroke nezgodno zavarujemo

Zavago
28. 09. 2020

Otroci ne razmišljajo o poškodbah in se sproščeno prepustijo igri, raziskovanju in gibanju ter preizkušanju svojih moči in spretnosti. Zato moramo biti na njihovo varnost pozorni odrasli. Zavedati pa se moramo, da se bodo nezgode in poškodbe kljub izjemni pazljivosti vseeno dogajale. Da bi bilo šolsko obdobje kar se da brezskrbno, je smiselno, da ob […]

Otroci ne razmišljajo o poškodbah in se sproščeno prepustijo igri, raziskovanju in gibanju ter preizkušanju svojih moči in spretnosti.

Zato moramo biti na njihovo varnost pozorni odrasli. Zavedati pa se moramo, da se bodo nezgode in poškodbe kljub izjemni pazljivosti vseeno dogajale. Da bi bilo šolsko obdobje kar se da brezskrbno, je smiselno, da ob začetku šolskega leta poskrbimo za primerno nezgodno zavarovanje otrok.

Ob tem je dobrodošla informacije, da je nezgodno otrok in mladine namenjeno otrokom, šolarjem, dijakom in študentom vse do 26. leta starosti.

Da vam ne bo treba vsako leto skrbeti, vam zavarovalnice ponujajo tudi sklenitev dolgoročnega zavarovanja.

Z nezgodnim zavarovanjem otrok in mladine lahko prejmete finančna nadomestila za primer trajne invalidnosti, nadomestila v primeru zloma, izpaha in opekline, v primeru operacije, dnevna nadomestila za odsotnost od pouka, bolnišnična nadomestila za dneve, ki jih otrok preživi v bolnišnici, nadomestila za stroške zdravljenja…

Mladi, ki so starejši od 14 let, pa so lahko zavarovani tudi za primer izgube življenja zaradi nezgode.

Ob te, izpostavljamo, da dnevna in bolnišnična nadomestila pri nezgodnem zavarovanju otrok ne smejo igrati ključne vloge pri izbiri zavarovanja.

Najpomembnejši razlog za sklenitev zavarovanja je zavarovalna vsota za morebitni primer trajne invalidnosti otroka zaradi nezgode.

Stroški, povezani z invalidnostjo otroka, bi namreč predstavljali največje breme za družinski proračun. Ob težji invalidnosti otroka je morda treba preurediti dom, hkrati pa starše lahko doletijo visoki stroški negovanja, specialističnega zdravljenja in medicinske opreme. Izključena ni niti možnost, da bi moral eden od staršev zapustiti službo. Čeprav je težko vnaprej predvideti stroške takšnega nesrečnega primera, se je primerno odločiti za čim višjo zavarovalno vsoto, ki bi družini oziroma otroku še naprej omogočala normalno življenje.

Nezgodna zavarovanja ponuja več zavarovalnic. Zavarovanja se med seboj razlikujejo tako po vsebini kot tudi kritjih in zavarovalnih vsotah, zato vam priporočamo, da se temeljito seznanite z njihovo ponudbo.

V Sloveniji zaradi nenamernih poškodb umre letno 7 otrok in 17 mladostnikov; najpogostejši vzroki za smrtne poškodbe otrok in mladostnikov so prometne nezgode, utopitve, padci, zadušitve, zastrupitve. Na vsakega umrlega obravnavajo v bolnišnici 4.260 otrok in mladostnikov, najpogosteje zaradi padcev in prometnih nezgod, pa tudi zaradi zastrupitev in stika z vročimi stvarmi.

Vir: Slovensko zavarovano združenje, NIJZ.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
V zadnjem času se veliko govori o zdravstvenem zavarovanju specialističnih storitev. To zavarovanje spada med ene najbolj popularnih med Slovenci, saj je poceni in omogoča, da se izognete dolgim čakalnim vrstam v zdravstvu. Vsi vemo, da so čakalne vrste v javnem zdravstvu na žalost zelo dolge. Čakalna doba v javnem zdravstvu je predolga: Specialisti: Čakalna doba v javnemzdravstvu *: […]
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]

IMAŠ DANES SREČNO ROKO?

Vnesi podatke in preveri svojo srečo ...
 
 
* Obvezno polje
Zavrti!
Never
Remind later
No thanks