Allianz - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Vzajemna - banner

Vprašanje gospe Ane: V službi imam kolektivno nezgodno zavarovanje. Ali sem dovolj zavarovana?

Zavago
11. 03. 2024

Pred dnevi smo na našo elektronsko pošto prejeli vprašanje Ane iz Kopra, ki nas je vprašala naslednje: Pozdravljeni, sem stara 35 let, imam družino z dvema otrokoma. Prav tako imam kredit za stanovanje. V službi sem imela možnost skleniti nezgodno zavarovanje, ki je privlačno zato, ker so preko mene zavarovani tudi mož in otroci. Super […]

Pred dnevi smo na našo elektronsko pošto prejeli vprašanje Ane iz Kopra, ki nas je vprašala naslednje:

Pozdravljeni, sem stara 35 let, imam družino z dvema otrokoma. Prav tako imam kredit za stanovanje. V službi sem imela možnost skleniti nezgodno zavarovanje, ki je privlačno zato, ker so preko mene zavarovani tudi mož in otroci. Super je, ker mi znesek odtegujejo kar od plače in s tem nimam skrbi. Ali menite, da sem dovolj zavarovana?

Pozdravljeni gospa Ana, hvala, da ste se obrnili na nas. Veseli nas, da ste se nekaj že nezgodno zavarovali, a so kolektivna zavarovanja lahko le dopolnitev k vašemu nezgodnemu zavarovanju in nikakor ne edino vaše nezgodno zavarovanje. Največji problem je v tem, da so zavarovalne vsote na kolektivnih zavarovanjih prenizke in posledično niste zavarovani za dovolj visoke zavarovalne vsote.

Nezgodno zavarovanje na ZavaGO

Priporočila stroke so, da ste za nezgodno invalidnost zavarovani za vaših 6 letnih plač + znesek neodplačanih dolgov. Če izhajamo iz povprečne slovenske plače (1500 eur)  in kredita v višini 100.000 eur, to pomeni, da morate biti za nezgodo zavarovani za vsaj 200.000 eur. V primeru 10 % invalidnosti (ocena zavarovalnice) to pomeni, da se vam izplača 20.000 eur. Sami precenite za koliko časa vam zadošča ta denar, saj vemo, da jev času rehabilitacije potrebujemo dodatna sredstva, a realno zaslužimo bistveno manj,

Če je invalidnost hujša (recimo, da pristanete na invalidskem vozičku. To pomeni 100 % invalidnost), potem se izplačilo zavarovalne vsote pri večini zavarovalnic potroji (3 kratnik). To pomeni, da v primeru 100 % invalidnosti prejmete izplačilo v višini 600.000 eur. Zavarovalne vsote morajo biti tako visoke, ker s tem denarjem pokrivate tudi stroške rehabilitacije, preureditve doma, nakup vozila,…in poplačilo kredita. Zadnja stvar, ki si jo želite v primeru hude poškodbe je dodatni finančni stres. Omenjate, da imate otroke. Verjamemo, da tudi njih ne želite obremeniti s finančnim stresom, zato si obvezno povečajte zavarovalne vsote za nezgodno invalidnost.

A to je le eno zavarovalno kritje, ki vam ga svetujemo.

Poleg nezgodne invalidnosti vam prav tako priporočamo, da si uredite nezgodno retno. To je zavarovanje, ki se, ob nastopu določene stopnje invalidnosti (npr. 50 % invalidnost), izplačuje mesečno. Ta renta naj bo čim višja (vsaj 1000 eur) in naj se izplačuje čim dlje (najbooje doživljenjsko). S tem zavarovanjem krijete stroške tekočega življenja in pokrivate razliko med plačo in invalidsko pokojnino. Razlika med tema dvema dohodkoma je lahko tudi 1000 eur/ mesec, zato resnično poudarjamo, da morajo biti zavarovalne vsote za nezgodno rento dovolj visoke.

Kaj pa ostala kritja:

Mogoče bi izpostavili še potrebo po zavarovanju za zlome. To je zavarovanje, ki se izplačuje v primeru točno določene poškodbe in ni vezano na bolniško odsotnost.

Če povzamemo: Menimo, da samo kolektivno nezgodno zavarovanje ne zadostuje za ustrezno kritje. Priporočamo eno od zavarovanj, ki jih lahko najdete TUKAJ.

 

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]