Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner

Usoden padec s kolesom

Zavago
25. 07. 2021

Bila je sobota, ko sva se s sinom Anejem odločila, da greva s kolesi malo »po vesi«. Prvič po dooolgem zimskem počitku je bilo vreme idealno za kolesarjenje in druge rekreacije. Ne prevroče, ne prehladno. Človek bi rekel, da ravno pravšnje. Dan pred tem je deževalo in v zraku je bilo čutiti prijetno vlažnost, ki […]

Bila je sobota, ko sva se s sinom Anejem odločila, da greva s kolesi malo »po vesi«. Prvič po dooolgem
zimskem počitku je bilo vreme idealno za kolesarjenje in druge rekreacije. Ne prevroče, ne prehladno. Človek bi rekel, da ravno pravšnje.

Dan pred tem je deževalo in v zraku je bilo čutiti prijetno vlažnost, ki je hladila zrak.


Pred odhodom sva s sinom pripravila vse potrebno, tudi dve vodi, saj je včasih najina pot nepredvidljiva in daljša od predvidenega. Seveda sva morala pripraviti tudi kolesa in jih prebuditi iz dolgega zimskega spanca.

Imamo res veliko srečo, ker živimo na podeželju, saj so tukaj poti za kolesarjenje res idealne. Vsak lahko najde primerno pot zase. Nekaj strmin in ravnih poti (ki jih imam najrajši).
No midva sva tokrat zbrala nekaj vmes. Šla sva, ali bolje rečeno želela sva se odpraviti proti Slivnici in naredit
en velik krog čez Križno kapelo, saj je tam en majhen, no ja niti ni tako majhen, breg in se tako spustit
nazaj domov proti Hočam.

 

Žal se je najina pot dokaj hitro zaključila. Ko sva želela prit do kolesarske steze sva se morala spustiti
po klancu navzdol. Pot je bila makadamska in po vrhu še vlažna, jaz pa seveda v spomladanskem navdušenju z malo večjo hitrostjo kot običajno. 

 

Ustrašila sem se hitrosti in na hitro začela zavirat, kar je kolo takoj ustavilo, sama pa sem poletela čez kolo naravnost na obraz.
Seveda sem si z rokami želela pomagat, jih dati naprej, kot sem naučila tudi svoje otroke. Daj roke naprej, ko padeš. Bolje, da se roke poškodujejo kot glava. 

 

Za trenutek sem obležala na vseh štirih, lahko bi rekli, da sem zradirala po pesku. Anej je bil

pred mano in ko je videl kaj se mi je zgodilo, takoj pripeljal k meni in me vprašal če sem v redu.


Seveda nisem bila. Nekaj trenutkov Namreč nisem bila čisto prisebna, kakšna minutka je minila, da sem se
zavedala, kaj dejansko se je zgodilo.


No dlani niso bile preveč poškodovane. Na obrazu sem čutila toploto. Ko sem se dotaknila obraza sem videla, da mi teče kri. Presekala sem
ustnico, bila opraskana po celem obrazu, nosu, skratka, moja manekenska kariera je v tistem trenutku splavala po vodi. 

 

A to ni bilo najhuje. Ko sem poskušala vstati sem v desnem kolenu začutila močno bolečino in noga mi je pod težo klecnila, da sem padla na tla. Takoj sem vedela, da je z mojim kolenom nekaj narobe.


Malo sva posedela, da sem prišla k sebi in poklicala moža, da je prišel po naju. V vmesnem času se je moje koleno že močno razbolelo in takoj smo šli na urgenco.

 

Na urgenci so me oskrbeli in iz obraza zdravnika sem razbrala, da gre za težjo poškodbo kolena. Čez nekaj dni sem imel pregled z magnetno resonanco, ki je potrdil, da je prišlo do natrganja vezi in poškodbe meniskusa. To je pomenilo nujno operacijo in dolgo, 6 mesečno rehabilitacijo.

 

Zame je čas rehabilitacije pomenil tudi bolniško, kar se je močno poznalo na mojem dohodku, saj sem, poleg nižje plače, ostala tudi brez plačila malice in potnih stroškov, ki so, roko na srece, prišli še kako prav pri plačilu kredita za hišo, ki sva jo z možem zgradila. Ker je prišlo do komplikacij sem si poiskala še privat fizioterapije, vse s ciljem, da se čim prej vrnem na delovno mesto.

 

Po zaključeni rehabilitaciji sem vložila tudi zahtevek na zavarovalnico, saj sem bila nezgodno zavarovana. Prejela sem izplačilo, a je to znašalo pičlih 540 eur iz naslova dnevnega nadomestila in 600 eur iz naslova nezgodne invalidnosti. Ko sem zgrožena poklicala svojega agenta mi je pojasnil, da sem želela imeti le minimalno zavarovanje. “Toliko, da nekaj imam” in to je pomenilo, da je moja polica nezgodnega zavarovanja vsebovala samo 3 eur dnevnega nadomestila in 10.000 eur zavarovalne vsote za nezgodno invalidnost. Seveda je bil moj izpad dohodka bistveno večji in niti pomisliti nočem kako bi bilo, če bi prišlo do kakšne hujše invalidnosti. Kako bi moja družina preživela, če bi pristala na invalidskem vozičku?

 

Zgodba Nine je dober primer kako pomembno je imeti dobro nezgodno zavarovanje.

 

ZavaGO vam v izogib podobne izkušnje svetuje kako se nezgodno zavarovati:

 

 

✅ Ne osredotočajte se na višino dnevnega in bolnišničnega nadomestila.
✅ Zavarovanje naj obvezno vsebuje nezgodno rento. Ko izbirate nezgodno rento, je najpomembnejše, da se izplačuje čim dlje, najmanj za 20 let, najboljše vak mesec do smrti. Nezgodna renta vam omogoča, da lahko krijete svoje stroške življenja, ki se v primeru hude poškodbe močno povečajo
 
✅Pri nezgodni renti je pomembno kdaj ste upravičeni do nje. Ali pri 35% invalidnosti ali 50%. To je pomemben dejavnik za odločitev.
 
✅ Najboljše nezgodno zavarovanje ima zeloooo visoko zavarovanje za invalidnost. Najmanj 200.000 EUR pri 100% invalidnosti, oziroma 100.000 eur zavarovalne vsote za nezgodno invalidnost.
 
Nina bi za svojo poškodbo kolena ob takšnih zavarovalni vsoti prejela 6.000 eur, kar bi pomenilo 1.000 eur na mesec (ker je rehabilitacija trajala 6 mesecev).

 

Meniš, da nimaš dobrega zavarovanja za primer nezgode? Klikni spodaj in preveri ponudbo na ZavaGO, izberi paket in skleni preko spleta.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]