Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner

Star sem 42 let. Imam družino, kredit in delovno mesto v pisarni. Kako naj izberem nezgodno zavarovanje?

Zavago
22. 10. 2023

Na nas se je obrnila stranka z naslednjim vprašanjem: Star sem 42 let. Imam družino, kredit in delovno mesto v pisarni. Kako naj se nezgodno zavarujem, katero zavarovanje naj izberem? V današnjem hitrem tempu življenja se nihče noče ukvarjati s neprijetnimi presenečenji, še posebej ne, ko gre za finančno varnost družine. Starost 42 let prinaša […]

Na nas se je obrnila stranka z naslednjim vprašanjem: Star sem 42 let. Imam družino, kredit in delovno mesto v pisarni. Kako naj se nezgodno zavarujem, katero zavarovanje naj izberem?

nezgodno zavarovanje na ZavaGO - primerjaj in prihrani

V današnjem hitrem tempu življenja se nihče noče ukvarjati s neprijetnimi presenečenji, še posebej ne, ko gre za finančno varnost družine. Starost 42 let prinaša svoje izzive, kot so odplačevanje kredita, vzdrževanje družine in skrb za zanesljivo delovno mesto. V tem kaotičnem vrtincu življenja je izbira pravega nezgodnega zavarovanja ključnega pomena.

Pri odločanju za nezgodno zavarovanje mora biti visoka zavarovalna vsota za nezgodno invalidnost na vrhu seznama prioritet. Takšno je tudi mnenje Zveze potrošnikov Slovenije. Ta znesek naj pokrije ne le obstoječe kreditne obveznosti, temveč naj vključuje tudi rezervo v višini 100.000 evrov, ki bo omogočila dodaten finančni priliv v primeru hujše invalidnosti zaradi nezgode, kot je recimo poškodba hrbtenice.

Še bolj pomembno kritje od nezgodne invalidnosti je zavarovanje nezgodna renta. Ta oblika zavarovanja zagotavlja mesečna izplačila od določenega odstotka invalidnosti naprej (večinoma od 50 % nezgodne invalidnosti), kar je ključno za nadomestitev izpada dohodka, do katerega pride zaradi razlike med prihodkom pred nezgodo in prihodkom po nezgodi, ki je ponavadi bistveno nižji. Da ne govorimo o invalidski pokojnini, ki še poslabša udari po žepu. Priporočljivo je izbrati rento v višini vsaj 1000 evrov, ki se idealno izplačuje doživljenjsko, da se zagotovi stabilnost prihodka v primeru trajne invalidnosti.

Medtem so zavarovanja za dnevno in bolnišnično nadomestilo manj pomembna, saj so omejena s številom izplačilnih dni in ena od najdražjih zavarovanj. Na primer: Če želimo prejemati 20 evrov dnevnega nadomestila, nas to stane mesečno približno 20 evrov. Svetujemo, da dnevno nadomestilo raje uredite preko kolektivnega zavarovanja v službi, saj je tam bolj ugodno, privat pa se raje odločite za zavarovanje za zlome in izpahe. To zavarovanje ni vezano na trajanje bolniške odsotnosti ali dni v bolnišnici, ampak je odvisno od vrste zloma ali izpaha.

Pri izbiri nezgodnega zavarovanja je ključno, da se izognemo pasti sklepanja zavarovanj “toliko, da zavarovanje imam.”

Namesto tega moramo ciljati na zneske, ki bodo družini nudili ustrezno nadomestilo, če pride do hude invalidnosti. S temi sredstvi lahko družina ostane finančno stabilna, se prilagodi novim življenjskim okoliščinam in omogoči najboljšo možno oskrbo v primeru invalidnosti.

Kot strokovnjak za zavarovanja priporočamo, da se posvetite izbiri nezgodnega zavarovanja s premislekom in zavedanjem o svojih potrebah.

Pri tem vam lahko pomaga naš portal ZavaGO.si, specializiran za sklepanje zavarovanj, kjer z nekaj kliki lahko pridobite ponudbe več zavarovalnic in jih med seboj primerjate. Ponudbe zavarovalnic lahko najdete TUKAJ.

Bi se radi resnično dobro zavarovali, a ne veste kako? Naj vam pomaga naš SVETOVALKO, naš spletni svetovalec, ki na osnovi vaših odgovorov brezplačno pošlje svoje nasvete in ponudbe zavarovanj. Najdete ga TUKAJ.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]