Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Allianz - banner

Stanovanjsko zavarovanje: 5 nasvetov kako ustrezno zavarovati dom

Zavago
21. 04. 2022

Ko sklepate zavarovanje hiše ali stanovanjsko zavarovanje, je pametno upoštevati nekaj nasvetov, da boste od svojega premoženjskega zavarovanja imeli kar največ. Izberite nepremičninsko zavarovanje, ki je za vas najprimernejše Pametno je natančno pregledati ponudbo in poiskati tisto nepremičninsko zavarovanje, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Zavarovanje doma ali zavarovanje zgradbe vam na splošno nudi kritje za […]

Ko sklepate zavarovanje hiše ali stanovanjsko zavarovanje, je pametno upoštevati nekaj nasvetov, da boste od svojega premoženjskega zavarovanja imeli kar največ.

Izberite nepremičninsko zavarovanje, ki je za vas najprimernejše

Pametno je natančno pregledati ponudbo in poiskati tisto nepremičninsko zavarovanje, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Zavarovanje doma ali zavarovanje zgradbe vam na splošno nudi kritje za stroške popravila ali ponovne gradnje vašega doma ter njegovih vgrajenih inštalacij in opreme.

Zavarovanje premičnin (opreme) v vašem domu pa tipično krije vse stroške zamenjave ali popravila vaše lastnine, če je bila poškodovana, uničena ali ukradena.

Zavarovalnice pogosto ponujajo različna paketna zavarovanja, ki z eno zavarovalno polico omogočajo premoženjsko zavarovanje zgradbe in premičnin hkrati. Ne pozabite, da je lahko zavarovanje, ki ga potrebujete, odvisno tudi od tega, ali ste lastnik ali le najemnik.

Vzemite si čas

Vzemite si čas, da  boste razumeli, kaj vaše zavarovanje krije, kaj je izključeno, katere so vaše pravice in kaj je vaša odgovornost. Pomembno je, da je znesek, za katerega je zavarovano vaše premoženje ( zavarovalna vsota) , pravilen, saj je to največ, kar vam bo zavarovalnica v primeru škodnega zahtevka izplačala. Vaša zavarovalnica vam lahko svetuje, kolikšno kritje potrebujete.

Ne pozabite pa, da lahko primerjate ponudbe različnih ponudnikov in tako poiščete pravo zavarovanje za svoje potrebe po najugodnejši ceni na www.zavago.si

Redno pregledujte svojo zavarovalno polico

Izognite se vsakršnim morebitnim vrzelim v svojem zavarovalnem kritju in svoje zavarovanje doma in stanovanjskih premičnin redno pregledujte. To je še zlasti pomembno, če se je vaš položaj spremenil, npr. ste se poročili ali pa so se vaši otroci odselili. Enako velja, če ste svoj dom prenavljali ali ste kupili dragocene predmete, kot so nakit in slike.

Ne pozabite redno popisovati svojega premoženja.

Uveljavljanje zahtevka

Če pa pride do neželenega dogodka in morate uveljavljati škodni zahtevek, se čim prej obrnite na svojo zavarovalnico, da bodo lahko škodni cenilci obiskali vaš dom in ocenili škodo. Da bo vaša zavarovalnica zahtevek rešila hitro in učinkovito, ji pomagajte tako, da ji priskrbite čim več informacij o dogodku.

Posnemite fotografije nastale škode na vašem domu in premičninah v njem in posredujte zavarovalnici morebitne policijske zapisnike ter račune za stvari, ki so bile poškodovane  ali ukradene.

Tudi izpiski kreditnih kartic ali bančni izpiski lahko pomagajo pri pridobivanju dokazil o nakupu.

Zmanjšajte svoja tveganja

Na primer, če živite na poplavnem območju, obstaja vrsta ukrepov, s katerimi lahko preprečite, da bi voda poškodovala vaše premoženje. Nekatere zavarovalnice ponujajo popuste na zavarovalno premijo, če naredite nekatere varnostne izboljšave v svojem domu, npr. namestite detektor dima, protivlomni alarm ali protivlomna vrata.

(povzeto po Zavarovalnem združenju)

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]