Telefon
Email
Facebook
LinkedIn
ZavaGO logotip - Preveri. Izberi. Prihrani.
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner

Zakaj sploh potrebujem turistično zavarovanje?

Zavago
16. 02. 2020

Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]

Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote.

Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate:

ZA DOLOČEN ČAS:

Najboljša in najbolj pogosta izbira zavarovanja v tujini, ko v tujino potujete za točno določeno obdobje, je turistično zavarovanje
za določen čas
. Lahko izberete posamično zavarovanje ali eno polico za celo družino.

LETNO ZAVAROVANJE:

Če potujete v tujino večkrat na leto na dopust, recimo dvakrat ali trikrat po več kot 14 dni, potem bo za vas letno zavarovanje v tujini najboljša izbira. Izberete lahko tudi družinsko polico.

Kako ravnati, če se kaj zgodi na drugem delu sveta?

Ko gre za nizke stroške, svetujemo, da račune plačate, jih shranite in ob vrnitvi uveljavljate povračilo stroškov.
Pomembno je, da shranite vse originalne račune, izvide ter diagnoze, ki jih prejmete od zdravnika.
Obrazce lahko natisnete, izpolnite ter skupaj z originalnimi računi in izvidi pošljete na  zavarovalnico.

Kaj pa, ko gre za višje stroške?

Čim prej pokličite asistenčni center, ki ga imate napisanega na zavarovalni polici. Povejte, kje ste, kakšne težave imate ter kakšno pomoč potrebujete.
Operaterji asistenčnega centra bodo takoj nemudoma vzpostavili stik in se neposredno povezali s ponudnikom potrebnih storitev v državi kjer se nahajate in organizirali pomoč, ki jo potrebujete.

Kako so zavarovanci koristili usluge zdravstvenega zavarovanja za tujino?

Padec na smučišču, zlomljena noga, Moena Dolomiti Italija

Zavarovancu so organizirali prevoz s helikopterjem in ga odpeljali v najbližjo zasebno bolnišnico, kjer so mu operirali nogo. Zaradi zapletenega zloma in mavca pot v Slovenijo z navadnim avtomobilom ni bila mogoča, zato so ga prepeljali z reševalnim vozilom. Stroške zdravniške oskrbe in prevoza 23.840 EUR je poravnala zavarovalnica.

Povišana temperatura na Baliju

Zavarovancu so organizirali termin pri bližnjem zdravniku na Baliju, ki ga je napotil v bolnico. Na osnovi preiskav je bila potrjena diagnoza vročica in zavarovanec je ostal hospitaliziran 4 dni. Stroške hospitalizacije, zdravil, pregledov, laboratorijskih preiskav v višini 3.688 EUR je poravnala zavarovalnica.

Avstralija – prometna nesreča

Zavarovanec s helikopterjem prepeljan v bolnico (Sydney), 9 dnevna hospitalizacija, po odpustu namestitev v hotelu zaradi kontrolnih pregledov. Sledil je rent-a-car do Sydneya, letalo do Benetk, rešilec do Ljubljane. Strošek 48.950,81 EUR pokrila zavarovalnica.

Turčija – močno vnetje grla

Zavarovanec je imel povišano temperaturo in hude bolečine v grlu. Obiskal je urgenco, kjer je bil po pregledu čez noč sprejet v bolnico. Kasneje je imel še enkrat kontrolni pregled. Strošek zdravljenja v višini 1.432,38  EUR pokrila zavarovalnica.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]
Ste se v množici ponudb za zavarovanje kdaj vprašali katero zavarovanje resnično potrebujete? Gotovo se vam redno dogaja, da seštevate koliko denarja na leto “zmečete” za premoženjska zavarovanja in ob tem pozabljate, da ne zavarujete tisto kar je najbolj pomembno, sebe? Slovenci smo narod, ki veliko “da” na zunanjost. Imamo lepe hiše, lepe avtomobile, medtem, ko […]