Vzajemna - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner

POSTAVITE ŽIVLJENJE NA PRVO MESTO

Zavago
02. 09. 2022

Slovenci imamo radi kredite. Po Anketi o življenjskih pogojih so nakupi na obroke ali druga ne stanovanjska posojila veliko oz. srednje veliko breme za precejšen delež anketiranih gospodinjstev, ki ima tovrstne obveznosti. Stanje finančnih obveznosti gospodinjstev v prvem četrtletju leta 2021 v Sloveniji je bilo 14,89 mrd EUR.  Junija 2021 je bilo, glede na letošnje […]

Slovenci imamo radi kredite. Po Anketi o življenjskih pogojih so nakupi na obroke ali druga ne stanovanjska posojila veliko oz. srednje veliko breme za precejšen delež anketiranih gospodinjstev, ki ima tovrstne obveznosti. Stanje finančnih obveznosti gospodinjstev v prvem četrtletju leta 2021 v Sloveniji je bilo 14,89 mrd EUR.  Junija 2021 je bilo, glede na letošnje mesečno povprečje, odobrenih 22,3 odstotka več novih potrošniških posojil. Ob takšnih podatkih je pametno, da se v primeru lastne zadolženosti vprašamo, kako bomo rešili svoje težave in življenje v primeru, če se nam zgodi nesreča, ki bi ogrozila naš osnovni dohodek, s katerim danes pomagamo skrbeti za svojo družino.

Kdo bo podedoval naš dolg, če umremo?

Imamo družinske člane, ki so odvisni od naših prihodkov? Ali bi ti imeli dovolj denarja za plačilo rednih stroškov? Bi zmogli sami odplačevat naš kredit, hipoteko oziroma najemnino …? K sreči obstaja načrt zavarovalne zaščite, ki bi vašim bližnjim v najtežjih trenutkih zagotovil dovolj finančnih sredstev.

ZAVARUJTE SEBE IN POSKRBITE ZA VARNO PRIHODNOST BLIŽNJIH

Življenjskega zavarovanja za primer smrti ne potrebujete nujno in brezpogojno vsi. Toda takrat, ko se zgodi, denar lahko pomaga bližnjim za premostitev težke izgube. V primeru vaše smrti predstavlja finančno varnost za vaše bližnje, ki so tudi odvisni od vaših prihodkov. Utrpeli bi namreč utrpeli finančne posledice, kot sta izpad dohodka in poplačilo vaših morebitnih dolgov. Sklenitev je priporočljiva tudi tistim, ki najemate posojilo ali imate drugačne dolgove pa tudi tistim, ki ste že sklenili zavarovalne police, ki vaših potreb ne pokrivajo v celoti Kakovostno zaščito za primer smrti do 75. leta starosti s prilagodljivo zavarovalno vsoto si lahko zagotovite z življenjskim zavarovanjem PRVA Varnost, ki je NAJ riziko življenjsko zavarovanje v Sloveniji. Da vam to zagotavlja največ za vaš denar, je v letošnjem letu potrdila neodvisna strokovna raziskava revije Moje finance, v kateri so sodelovale vse zavarovalnice, ki tržijo riziko življenjsko zavarovanje v Sloveniji.

prva osebna zavarovalnica

Zavarovanje je zmagovalec v treh različnih kategorijah:

  • najugodnejše zavarovanje za 30-letnika za 30 let za zavarovalno vsoto 50.000 in
  • 100.000 EUR in
  • najugodnejše zavarovanje 40-letnika za 20 let za zavarovalno vsoto 50.000 EUR.

NAJVEČ VARNOSTI ZA VAŠ DENAR

V aktivnem življenjskem obdobju ste najbolj izpostavljeni tveganjem, zaradi česar se PRVA Varnost prilagaja vašemu življenjskemu slogu in vašim potrebam po varnosti. Poleg smrti se lahko dodatno zavarujete za primer nezgode ali bolezni, ki lahko povzročita kratkoročno ali dolgoročno delovno nesposobnost. Zavarovalna kritja in višino zavarovalne vsote posameznega zavarovalnega kritja lahko glede na svoje potrebe v različnih življenjskih obdobjih brez dodatnih stroškov spreminjate. Ena izmed pogostih nevarnosti, ki pretijo so hude bolezni, kot so rak, srčno–žilne bolezni, bolezni živčnega sistema, možganska kap in srčni infarkt. Pred boleznijo se je težko zavarovati, lahko pa poskrbite, da bo zaradi nje v vašem življenju bistveno manj stresa. Z dodatnim zavarovanjem kritičnih bolezni boste v primeru, da zbolite za eno izmed danes najpogostejših 30 bolezni, lažje premostili svoje finančne obveznosti in se osredotočili le na svoje zdravljenje. Obenem si boste lažje omogočili kakovostnejša zdravila in kakovostnejše zdravstvene storitve, naj bodo to terapije, operativni posegi ali rehabilitacija,.

Dobro je vedeti, da svoje življenje zavarujemo zato, da v primeru nesreče olajšamo finančni udarec, ki doleti naše bližnje.

Poglejmo si primer Katje

Katja je stara 35 let ter živi s partnerjem in enim otrokom, starim pet let. Mesečno zasluži 1.100 EUR (neto plača), pri tem pa odplačuje posojilo v višini 30.000 EUR in lizing za avto v višini 5.000 EUR. Drugih življenjskih zavarovanj nima. Za ustrezno nadomestitev dohodka v primeru Katjine smrti je smiselno, da predvidi višino sredstev, ki bi jih njena družina potrebovala za ohranitev zdajšnjega življenjskega sloga. Priporočljiva osnova za to je 36-kratnik mesečnega neto dohodka, kar znaša skupno 39.600 EUR. Poleg tega bi morala Katja temu dodati še skupni znesek neodplačanih dolgov, tj. posojila in lizinga, kar znaša 35.000 EUR. Katjina priporočljiva zavarovalna vsota za primer smrti je 74.600 EUR, kar je seštevek zgoraj navedenega. Glede na starost Katjinega otroka je njena priporočljiva zavarovalna doba 20 let, saj to pomeni čas, v katerem bo otrok postal finančno samostojen. Mesečna premija za življenjsko zavarovanje, s katero Katja za zavaruje sebe in svojo družino pred najhujšim je samo 10,15 EUR.*

* Mesečna premija velja za osebo, ki je zdrava, ne kadi, ne opravlja tveganega poklica in se ne ukvarja s tveganimi prostočasnimi dejavnostmi.

Pridružite več kot 130 tisoč zadovoljnim zavarovancem.

PRVA osebna zavarovalnica je eden izmed vodilnih ponudnikov prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja v Sloveniji. Za seboj ima več kot 20 let kakovostnega poslovanja in izkušenj, svojo osnovno dejavnost pa izvaja z nudenjem zaščite in varnosti v vseh življenjskih obdobjih, naj gre za vnaprejšnjo skrb za zdravje oziroma preventivo ali za reševanje in omilitev posledic že nastalih okoliščin.
Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]