Vzajemna - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner

Najboljše nezgodno zavarovanje za otroke je?

Zavago
22. 09. 2023

Revija Moje finance vsako leto opravi neodvisno raziskavo med ponudbami nezgodnega zavarovanje za otroke, ki jih ponujajo zavarovalnice v Sloveniji. Tudi letos so med ponudniki izbrali tistega, ki po mnenju stroke ponuja največ. Preden si pogledamo katero zavarovanje je po mnenju Mojih financ najboljše, poglejmo zakaj sploh potrebujemo nezgodno zavarovanje za otroke. Vprašanje, ki se […]

otrosko nezgodno zavarovanje - pripetljaji - zavago

Revija Moje finance vsako leto opravi neodvisno raziskavo med ponudbami nezgodnega zavarovanje za otroke, ki jih ponujajo zavarovalnice v Sloveniji. Tudi letos so med ponudniki izbrali tistega, ki po mnenju stroke ponuja največ.

Preden si pogledamo katero zavarovanje je po mnenju Mojih financ najboljše, poglejmo zakaj sploh potrebujemo nezgodno zavarovanje za otroke. Vprašanje, ki se poraja, je ali potrebujete nezgodno zavarovanje za svoje otroke, ali pa bi ga lahko izpustili.

Odgovor na to vprašanje je tesno povezan z vašo finančno stabilnostjo in zmožnostjo, da bi lahko pokrili morebitne stroške, ki bi nastali ob otrokovi nezgodi s trajnimi posledicami.

Nezgodne nevšečnosti se lahko izkažejo za velike finančne obremenitve, saj vključujejo stroške zdravljenja, rehabilitacije, medicinskih pripomočkov ter morebitne operacije v tujini.

Poleg tega pa ne smemo prezreti izpada dohodka zaradi večkratnih odsotnosti z dela ali celo skrajšanja delovnega časa. V takšnih situacijah postane zavarovanje ključnega pomena za zaščito vašega družinskega proračuna.

Vendar pa velja opozoriti, da manjše poškodbe in hitro okrevanje običajno ne predstavljajo velikega finančnega bremena za družinske finance, zato lahko te primere običajno prenesemo brez zavarovanja. Naš fokus tako ne sme biti na višini dnevnega nadomestila, ampak povsem drugje.

Vprašati se moramo kaj za mladoletnega otroka pomeni, če postane 100 % invalid? Če recimo pristane na invalidskem vozičku? Kakšne spremembe bi to prineslo v naše vsakdanje življenje? Kako bi hodili v službo? Krili stroške morebitnega pomočnika, stroške priilagoditve bivališča in tako naprej? Zavedati se je treba, da bo za mladoletnega otroka invalida potrebno skrbeti praktično celo njegovo življenje, kar pomeni, da mora biti zavarovalna vsota temu primerna.

Pri izbiri nezgodnega zavarovanja za otroke je tako ključnega pomena razmisliti o višini kritja za primer nezgodne invalidnosti.

Skladno z zgoraj navedenimi vodili je po mnenju revije Moje finance najboljše nezgodno zavarovanje za otroke zavarovanje Zavarovalnice Merkur.

Zavarovalnica Merkur ponuja eno najvišjih kritij za primer 100-odstotne invalidnosti na trgu, kar znaša kar 900 tisoč evrov. To zagotavlja izjemno varnost in zaščito za vaše otroke.

Ponosni smo na to, da lahko zavarovanje Zavarovalnice Merkur sklepate tudi na našem portalu.

Merkur logo

Koliko stane njihovo zavarovanje? Preverite z brezplačnim izračunom, ki ga lahko naredite TUKAJ.

Zavarovanje lahko prav tako sklenete na daljavo, iz udobja domačega naslonjača.

Vir: Moje finance

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]