Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner

Kako 365 dni v letu brez stresa in dodatnih stroškov do zdravstvenih storitev v zasebnem sektorju?

Zavago
03. 01. 2021

Zdravje. Danes je o njem vedno več govora. Zato, da bi si zagotovili več zdravstvene varnosti, je zato pametno najprej poznati razlike med zdravstvenimi zavarovanji in kaj vam katero prinaša. V Sloveniji so poleg obveznega na voljo še dopolnilno in različna prostovoljna oziroma dodatna zavarovanja. Šele, ko poznamo namen posameznega zavarovanja, laže prepoznamo katero utegne […]

Zdravje. Danes je o njem vedno več govora. Zato, da bi si zagotovili več zdravstvene varnosti, je zato pametno najprej poznati razlike med zdravstvenimi zavarovanji in kaj vam katero prinaša. V Sloveniji so poleg obveznega na voljo še dopolnilno in različna prostovoljna oziroma dodatna zavarovanja. Šele, ko poznamo namen posameznega zavarovanja, laže prepoznamo katero utegne v danih razmerah v javnem zdravstvu za naše zdravje odigrati ključno vlogo.

Obvezno zdravstveno zavarovanje izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in omogoča uveljavljanje pravic do zdravstvenih storitev, zdravil, medicinskih pripomočkov ter do denarnih nadomestil, kot so nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela in povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem pravic do zdravstvenih storitev.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa je prostovoljno in krije stroške doplačil za zdravstvene storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti.

Predvsem v izogib dolgemu čakanju na zdravstveno obravnavo znotraj javnega zdravstvenega sistema pa danes zavarovalnice strankam ponujajo zavarovalne pakete, ki omogočajo hiter dostop do zdravstvenih storitev v zasebnem sektorju. S tem se stranke lahko izognejo visokim stroškom storitev v zasebnem sektorju, ki jih sicer krile samoplačniško, oziroma se ognejo dolgim čakalnim vrstam ali danes celo nedostopnosti storitev v javnem zdravstvenem sistemu.

Zakaj Prva osebna zavarovalnica?

Prva osebna zavarovalnica, ki je lani praznovala 20 let in velja za enega vodilnih ponudnikov dodatnega pokojninskega zavarovanja v Sloveniji, istočasno pa sodi med najbolj konkurenčne ponudnike življenjskih zavarovanj, nam v odgovor na zapolnitev omenjenih potreb na trgu ponuja dodatno zdravstveno zavarovanje PRVA Zdravje.

V primeru novonastale bolezni ali poškodbe PRVA Zdravje zavarovancem med 15. in 64. letom zagotavlja možnost hitrejše poti do zdravljenja in s tem okrevanja.

Ob sklenitvi zavarovancu omogoča kritje stroškov nenujnih zdravstvenih storitev: specialističnih pregledov z dvaindvajset področij, operativnih posegov v enodnevni ambulantni obravnavi z 10 različnih področij medicine ter rehabilitacij (fizioterapija, delovna in protibolečinska terapija).

HITRO, ENOSTAVNO IN NADVSE KAKOVOSTNO

Poleg strokovne zdravstvene obravnave v zasebnem sektorju, se kakovostna uporabniška izkušnja ustvarja na podlagi enostavne uporabe oziroma telefonskega naročanja, zavarovancu na voljo 24 ur na dan, 365 dni v letu. Točka PRVA Zdravje vas bo poleg organizacije terminov usmerjala skozi celoten proces zdravljenja, medtem ko vam zavarovalnica zagotavlja celoten pregled nad koriščenji znotraj vašega osebnega računa na uporabniškem portalu »moja PRVA«.

Koliko stane zavarovanje PRVA Zdravje?

Mesečna premija zavarovanja je odvisna od izbranega zavarovalnega kritja ali sklenjene kombinacije zavarovalnih kritij ter seveda tudi same starosti zavarovanca, v večini velja, da višja kot je starost višja je mesečna premija.

Višina mesečne premije znaša od 7,27 EUR /mes za zavarovalno kritje Rehabilitacije; od 9,77 EUR/mes za Specialiste in od 9,11 EUR/ mes za Operativne posege.

Kolikor želi stranka sklenit kombinacijo vseh treh zavarovalnih kritij, to pomeni zanjo mesečno premijo samo od 18,66 EUR.

Zavarovalni kritji Specialisti in Rehabilitacije sta na voljo tudi za otroke od 5.-14. leta dalje, tu znaša mesečna premija za sklenjeno kombinacijo 16,70 EUR.

Več kot 97 odstotkov zavarovancev bi zavarovanje PRVA Zdravje priporočilo prijateljem

Ključna prednost zavarovanja je hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev z zagotovljeno čakalno dobo do največ 10 delovnih dni.

Koriščenje zdravstvenih storitev tudi v času COVID-19 znotraj Prvine mreže poteka nemoteno, ta trenutek je povprečna čakalna doba od klica do opravljene storitve manj kot 5 dni.

Tako zaradi celovitih in kakovostnih storitev kot hitrega dostopa pa bi več kot 97 % zavarovancev PRVA Zdravje tega priporočilo naprej prijateljem.

Prvina mreža zasebnih izvajalcev zdravstvenih storitev tudi v tem trenutku združuje 310 uveljavljenih strokovnjakov na preko 80 lokacijah, kar pomeni za zavarovanca dostopnost po vsej Sloveniji.

Mreža deluje popolnoma normalno ne glede na siceršnje razmere v zdravstvu, s poudarkom na upoštevanju priporočil in preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s strani NIJZ.

——–

VSEM ZAVAROVANCEM PRVA OSEBNA ZAVAROVALNICA OMOGOČA:

BREZPLAČEN TELEFONSKI NASVET ZDRAVNIKA 24/7

Ob slabšanju epidemiološke slike se slabša tudi stanje v javnem zdravstvenem sistemu, s tem pa tudi dostopnost zdravnikov družinske medicine. Ker pa je še posebej sedaj pomembno, da pravočasno dobimo odgovore na vprašanja o našem zdravstvenem stanju, Prva osebna zavarovalnica vsem  svojim zavarovancem omogoča brezplačen telefonski nasvet zdravnikov družinske medicine.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]