Prva - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner

Da bo smučanje varno in brezskrbno!

Zavago
20. 12. 2021

Želite brezskrbno smučati in potovati brez skrbi? Nekateri smučajo doma na domačih smučiščih, mnogo pa nas odpotuje na bele strmine čez mejo. V vsakem primeru je super, da poskrbimo za pravilno nezgodno zavarovanje in če smučamo v Italiji, Avstriji ali Franciji, poskrbimo za turistično zdravstvenoi zavarovanje. 2 pomembna nasveta, da bo smučanje kar se da […]

Želite brezskrbno smučati in potovati brez skrbi?

Nekateri smučajo doma na domačih smučiščih, mnogo pa nas odpotuje na bele strmine čez mejo.

V vsakem primeru je super, da poskrbimo za pravilno nezgodno zavarovanje in če smučamo v Italiji, Avstriji ali Franciji, poskrbimo za turistično zdravstvenoi zavarovanje.

2 pomembna nasveta, da bo smučanje kar se da varno:

1. Nezgodno zavarovanje primerno za smučarje

Pomembno je, da se zavarujete za kar se da visoke vsote za invalidnost.

Ne bodite skopi pri določanju višine nezgodne invalidnosti.  Ne šparajte pri tem delu zavarovanja.

Če smučate, naj bo invalidnost za 50% zavarovana vsaj za 200.000 EUR.

Na nezgodno zavarovanje je priporočljivo dodati tudi nezgodno mesečno rento v višini vsaj 500 EUR.

Naj vas ne omami dnevna odškodnina. Dnevna odškodnina je drugotnega pomena. Tudi če se zgodi zlom noge ali roke, ne boste prejeli visokih odškodnin, sploh pa ne tolikšnih, kot si obeta marsikdo. Zato so pa ljudje razočarani, saj mislijo, da bodo v primeru zloma, prejeli visoke odškodnine, pozabljajo pa, da znaša njihova dnevna odškodnina zgolj 5 ali 7 EUR.

Recimo, da imate 5 EUR dnevne odškodnine, za 30 dni roke v mavcu, prejmete le 150 EUR denarja. Če pa se pripeti hujša poškodba, se lahko črpa že iz vsote za invalidnost in prejmete določen %.

Ko sklepate nezgodno zavarovanje, naj bo na prvem mestu  zavarovanje VISOKE INVALIDNOSTI.

Pri zavarovanju ne pozabite na nezgodno smrt, sploh, če imate družino, otroke, dolgove,..

2. Zdravstveno zavarovanje za tujino

Najbolj pogosti smučarski poškodbi sta poškodba kolena in zlom noge. “V visokogorju vas ne bo nihče spraševal, kako bi bili radi prepeljani v dolino, pogosto se avtomatično pošlje helikopter,” opisujejo v CORIS-u.

Ker gre za zasebne reševalne službe, bo helikopterski prevoz stal od 2.500 do 5.000 evrov.

Evropska kartica vam na smučanju v tujini v mnogih primerih sploh ne koristi, o/pozarjajo tudi v zavarovalnici Generali in Corisu.


Po našem mnenju je odgovor jasen: ne. Tako v Avstriji kot tudi v Franciji osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije stroškov reševanja z gore v primeru poškodbe na smučišču, v večini primerov podobno velja tudi v Italiji.

Računati na to, da bomo že nekako sami prišli v dolino ali da se poškodba ravno nam pa res ne more zgoditi, je igranje z ognjem.

Turistična zavarovanja so poceni, še zlasti če pomislimo, kakšni stroški nas lahko doletijo, če nas je treba reševati s helikopterjem.

Ne zanašajte se na brezplačno Evropsko kartico, ki jo izdaja Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

“Na smučanju v tujini jim praktično ne bo koristila, saj ne krije helikopterja, ne krije prevoza v domovino. Prav tako ne krije stroškov, ki nastanejo v zasebnih klinikah, ki so v Alpah zelo pogoste,” pojasnjujejo.

Preko smučarske vozovnice niste dovolj zavarovani!

Mnogi zmotno menijo, da so zavarovani že z nakupom smučarske vozovnice. Imetnik smučarske vozovnice je zavarovan pri prevozu na žičniških napravah in pri uporabi smučišča, a le za primer, če poškodbe nastanejo po njegovi krivdi ali zaradi njegove malomarnosti.

Zato pred odhodom na tuja smučišča ne pozabite na sklenitev zavarovanja, saj boste s tem morda prihranili več tisočakov.

Nesreča na smučišču

Če na potovanju tretji osebi povzročite škodo, na primer, da se zaletite v nekoga na smučišču, je super, če vaše zavarovanje krije tudi vašo odškodninsko odgovornost. Tako bo zavarovalnica pokrila povzročeno škodo tretji osebi.

COVID kritje

Naj vsebuje zavarovanje obvezno tudi kritje bolezni COVID-19 na potovanju brez omejitev ali kritje odpovedi potovanja zaradi bolezni COVID-19.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]