Telefon Email Facebook LinkedIn
ZavaGO logotip - Preveri. Izberi. Prihrani.
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Grawe - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Prva - banner

5 nasvetov preden greste na pot

Zavago
17. 06. 2021

Ko načrtujete počitnice, si vzemite trenutek in preverite, ali imate ustrezna zavarovalna kritja. Pripravili smo pet nasvetov, ki vam bodo pomagali varno potovati. Izvedeli boste, kako dostopati do pomoči, če bi jo potrebovali. Preverite preden greste na pot: 1. Izberite prava zavarovanja Pred potovanjem si vzemite čas in poiščite turistično zavarovanje, ki najbolj ustreza vašim […]

Ko načrtujete počitnice, si vzemite trenutek in preverite, ali imate ustrezna zavarovalna kritja. Pripravili smo pet nasvetov, ki vam bodo pomagali varno potovati. Izvedeli boste, kako dostopati do pomoči, če bi jo potrebovali.

Preverite preden greste na pot:

1. Izberite prava zavarovanja

Pred potovanjem si vzemite čas in poiščite turistično zavarovanje, ki najbolj ustreza vašim potrebam. Kaj morate preveriti?

• Je bolje skleniti individualno polico ali polico, ki krije celo družino?

• Ali načrtujete eno samo potovanje oziroma več potovanj, ko bi bila bolj primerna letna polica?

 • Kam nameravate potovati? Ste zavarovani v vseh državah, ki jih boste obiskali? Lahko se zgodi, da boste npr. za potovanje izven EU potrebovali drugačno polico. Preverite tudi, kaj krijejo zavarovalne police, ki jih že imate (npr. premoženjsko, avtomobilsko, zdravstveno zavarovanje) in se izognite nepotrebnemu podvajanju.

2. Preverite zavarovalna kritja

Poskrbite, da boste razumeli določila in pogoje svojega zavarovanja še preden greste na pot.

To pomeni, da morate posebno pozornost nameniti morebitni odbitni franšizi ali izključitvam, ki veljajo za vašo zavarovalno polico.

Če načrtujete aktivne počitnice, se prepričajte, da imate kritje tudi za načrtovane športe oziroma aktivnosti.

3. Bodite varni

Ko ste na počitnicah, naredite vse potrebno za svoje zdravje in varnost. Poskrbite, da bodo vaše osebne stvari shranjene v sefu. Naredite kopije vseh vaših potnih listin, vključno s potnim listom, vizumom in osebno izkaznico – tako jih bo lažje nadomestiti, če jih izgubite ali vam jih ukradejo.

4. Zdravstveno zavarovanje

Ne pozabite zaprositi za Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, če potujete znotraj Evropskega gospodarskega prostora (članice EU, Islandija, Lihtenštajn in Norveška) ali v Švico. Kartica vam omogoča brezplačen dostop do javne zdravstvene mreže, vendar ne pozabite, da ne krije stroškov vseh oblik zdravstvene obravnave (npr. stroškov povratka v domovino), zato ni nadomestilo za zasebno zavarovanje. Poskrbite za dobro zavarovalno kritje na vseh potovanjih izven Evrope, saj so stroški zdravljenja v nekaterih državah, npr. v ZDA, lahko bistveno višji kot v vaši domovini.

5. Uveljavljanje zavarovanja

Če med počitnicami doživite nepričakovan dogodek, poskrbite, da opravite vse zahtevane formalnosti, npr. prijavite kaznivo dejanje policiji, težave s prtljago letalskemu prevozniku, itd. Poskrbite, da boste imeli pri sebi kontaktne podatke svoje zavarovalnice, če boste potrebovali pomoč ali boste uveljavljali zahetvek.

Vir: Slovensko zavarovalno združenje

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]