Operacije

Zavarovanje operacije, operativni posegi je prostovoljno zdravstveno zavarovanje, ki v primeru opravljene operacije iz seznama zavarovalnice, izplača dogovorjeno zavarovalnino ali nudi asistenco pri izvedbi operacije. Zavarovanje vam omogoča hiter dostop, organizacijo termina in plačilo ambulantnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi.

Vseh razsežnosti zdravstvenih težav se ne zavedate, dokler kljub nujnosti operativnega posega in bolečinam ne moremo skrajšati čakalne dobe v javnem zdravstvu.

Pri nekaterih operativnih posegih je okvirni rok čakanja na poseg lahko tudi več let.

Druga možnost je, da se obrnete na zdravstvene ustanove, ki operativne posege izvajajo samoplačniško in pri katerih je čakalna doba mnogo krajša. Ker stroški tovrstne zdravstvene storitve hitro stane nekaj tisoč evrov ali celo več, lahko ta nujni izdatek precej negativno vpliva na vaš osebni proračun.

VAŠE ZDRAVJE, VAŠA IZBIRA

S sklenitvijo zavarovanja se vsem možnim težavam lahko izognete, saj omogoča hiter dostop, organizacijo termina in plačilo ambulantnih operativnih posegov v enodnevni obravnavi.

Kriti so posegi iz različnih področij medicine:

– očesna kirurgija,

– otorinolaringologija,

– gastroenterologija,

– proktologije, 

– abdominalna kirurgija,

– urologija,

– žilna kirurgija,

– ortopedija,

– plastična in rekonstrukcijska kirurgija,

– ginekologija. 

Vključeni so različni operativni posegi:

Operativni poseg sive mrene, operativni posegi oči z vstavitvijo različnih leč, laserski operativni poseg solzevodov, ERCP z rentgenom in EPT, operacija hemoroidov, operacija kile, ESWL – izventelesno drobljenje ledvičnih kamnov, laserska operacija krčnih žil, koronarografija, artroskopija kolena, rame, komolca, gležnja, kolka, križnih vezi, operacija diskus hernije, rekonstrukcija ahilove tetive, operacija haluks valgus, operacija sprožilnega prsta, operacija karpalnega kanala, izrez kožnih tvorb tudi z rekonstrukcijo, in mnogo drugih operativnih posegov.

KARENCA

Pri posameznem zavarovanju si preberite koliko znaša karenca, čakalna doba, da prične veljati zavarovalno kritje. Po navadi je to 2 ali 3 mesece za bolezni, za operacije zaradi poškodb, ki so nastale po sklenitvi zavarovanja, čakalne dobe po navadi ni.

 

Preveri cene!