Vzajemna - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner

Teh specialističnih pregledov ljudje sploh ne poznajo!

Zavago
15. 04. 2022

[ZGODBA, KO BOLI] Najpogostejše tegobe, ki nas začnejo pestiti po 40. letu starosti so bolečine v vratu in križu oziroma v vratnem delu hrbtenice in ledvenem delu hrbtenice. Nekaj zaradi staranja, predvsem pa zdravniki ugotavljajo, da zaradi nepravilne drže in nepravilnega sedečega položaja pri opravljanju poklica…. Ko bolečina traja in traja, smo primorani k zdravniku […]

[ZGODBA, KO BOLI]

Najpogostejše tegobe, ki nas začnejo pestiti po 40. letu starosti so bolečine v vratu in križu oziroma v vratnem delu hrbtenice in ledvenem delu hrbtenice.

Nekaj zaradi staranja, predvsem pa zdravniki ugotavljajo, da zaradi nepravilne drže in nepravilnega sedečega položaja pri opravljanju poklica….

Ko bolečina traja in traja, smo primorani k zdravniku po napotnico.. potem pa se začne kalvarija dolgih čakalnih dob v našem zdravstvu.. Čakalna doba na fizioterapijo traja tudi 330 dni. Čakalne dobe lahko preverite kar na spletu tukaj.

Ortoped te ne napoti najprej na magnetno resonanco, ki ni škodljiva tako kot je rentgen, saj je rentgen cenejši. Če želiš samoplačniško na magnetno resonanco, pa te stane 280 EUR za slikanje enega predela, npr. slikanje vratu.. pa posebej 280 EUR slikanje križa…

Ena fizioterapevtska terapija stane od 70 EUR navzgor.. potrebuješ pa najmanj 6 terapij… To pomeni, da stanejo okvirno 420 EUR. Žalostno, da v okviru našega zdravstva ti pripadajo terapije le 1x v letu za isti predel, recimo vrat. In ne moreš dobiti istočasno terapije za križ. In potem ti ne preostane drugega kakor da blažiš bolečine z močnimi protibolečinskimi tabletami.

Še bolj žalostno je dejstvo, da ti javno zdravstvo krije najbolj običajne, najbolj poceni terapije, ki samo blažijo bolečine, kot so recimo elektroterapija magnet,.. Ne boste deležni manualne terapije.

Ljudje nimajo toliko denarja, da bi si lahko privoščili samoplačniške kvalitetne zdravstvene storitve, ki stanejo skupaj z magnetno resonanco vse skupaj čez 1.000 EUR ali celo več.. zato so primorani čakati.. in čakati….[zgoraj navedene zdravstvene storitve stanejo dobrega tisočaka].

Poznate zdravstveno zavarovanje specialističnih pregledov?

Rešitev, ki jo žal ljudje ne poznajo dovolj dobro, je zavarovanje specialističnih pregledov.

Stanejo le cca 8 EUR do 10 EUR mesečno.

➡️ Ko dobiš napotnico pri svojem zdravniku, prideš na vrsto pri specialistih v cca tednu dni, nato te hitro v nekaj dneh napoti na nadaljnje preiskave in terapije..

Če čakaš redno v čakalni vrsti, čakaš na fizioterapijo lahko tudi več kot pol leta, saj dobiš od zdravnika redno napotnico in ne nujno ali hitro.

POZOR

👍Toplo priporočamo vsem čim prej, ko smo še zdravi!

Ko enkrat nastopi težava, je prepozno, saj zavarovalnice ne krijejo specialističnih pregledov, operacij, terapij za stara bolezenska ali poškodbena stanja. Krita so samo novonastale zdravstvene težave, ki nastopijo po karenci sklenjenega zavarovanja.

Pazite, ker vsa zavarovanja specialisti ne krijejo fizioterapij zaradi bolezni, ampak samo zaradi nezgod, poškodb. Fizioterapijo za zgoraj naveden primer krije Vzajemna in Prva osebna zavarovalnica. Fizioterapija  predstavlja nadaljevanje specialistične obravnave ali operativnega posega in je potrebna za zdravljenje novonastale bolezni, stanja ali  poškodbe. Zdravnik specialist presodi, da je za nadaljnjo zdravljenje potrebna fizioterapija. Pri zdravstvenem zavarovanju specialističnih pregledov je treba preveriti ali je fizioterapija vključena že v osnovni paket, ali pa je potreben razširjen paket.

Preverite ceno zase. Je zelo poceni

Primerjajte cene in poiščite najcenejše zdravstveno zavarovanje specialistični pregledi! AKCIJA: Ob sklenitvi vrnemo 20 EUR na vaš TRR! Več..

Zakaj je pametno imeti to zavarovanje?

Zavarovanje omogoča:

– hiter dostop do zdravnika specialista,

– preskakovanje čakalnih vrst,

– organizacijo termina pri specialistu.

 krije stroške pregledov pri zdravniku specialistu

 – krije stroške diagnostičnih preiskav. 

Izognite se dolgim čakalnim vrstam.

Več o tem lahko preberete tukaj…

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]