Telefon Email Facebook LinkedIn
ZavaGO logotip - Preveri. Izberi. Prihrani.
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Prva - banner

Stranka sprašuje: Dopolnilno zavarovanje bo ukinjeno. Bom sedaj prišel do zdravnika specialista hitreje?

Zavago
10. 08. 2023

V zadnjih dneh se je pojavila novica, ki je vzbudila nemalo zanimanja in vprašanj med prebivalci v zvezi z napovedano ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Le ti so se začeli množično obračati na nas, saj jih skrbi kaj bo z zdravstvenim sistemom in dostopom do zdravnikov specialistov. Čakalne dobe so se v času covid-19 pandemije podaljšale […]

V zadnjih dneh se je pojavila novica, ki je vzbudila nemalo zanimanja in vprašanj med prebivalci v zvezi z napovedano ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Le ti so se začeli množično obračati na nas, saj jih skrbi kaj bo z zdravstvenim sistemom in dostopom do zdravnikov specialistov.

Čakalne dobe so se v času covid-19 pandemije podaljšale in vladni ukrepi namenjeni skrajševanju čakalnih vrst niso bili učinkoviti.

operacije - zavarovanje - zavago

Zavarovanje specialisti

Kakšna je prihodnost javnega zdravstvenega sistema ni znano. Smo pa na ZavaGO absolutno prepričani, da hitre rešitve in izboljšanja stanja čakalnih vrst ne bo in menimo, da moramo ljudje bolj kot kadarkoli prej za ustrezno zdravstveno zavarovanje poskrbeti sami. Že sedaj je bilo splošno znano dejstvo, da smo bili upravičenci do pregleda pri specialistu v javnem zdravstvenem sistemu uvrščeni v dolge čakalne vrste, medtem, ko smo kot samoplačniki prišli na vrsto zelo hitro (pogosto že v nekaj dneh). Ker ni verjeti, da se bo to v bodoče hitro spremenilo menimo, da je nujno, da si posamezniki uredijo ustrezno zdravstveno zavarovanje SPECIALSTI, ki rešuje problem dolgih čakalnih vrst.

Kaj omogoča zavarovanje SPECIALISTI?

S tem zavarovanjem se torej posamezniki lahko izognejo dolgim čakalnim dobam v javnem zdravstvu ter si zagotovijo hiter dostop do specialistične obravnave, zahtevnih diagnostičnih postopkov in potrebnih zdravil, tudi brez napotnice osebnega zdravnika.

Pomembno je omeniti, da so s tovrstnim zavarovanjem povprečne čakalne dobe za specialistične preglede in obravnave manj kot 10 dni od klica na asistenčni center, pogosto celo prej kot v roku 7 dni. V primerjavi s čakalnimi dobami v javnem zdravstvu, ki so se včasih raztegnile tudi na več mesecev ali celo let, je to predstavljalo veliko olajšavo za posameznike, ki so potrebovali hitro zdravstveno oskrbo.

Zavarovanje pokriva stroške specialističnih ambulantnih pregledov, diagnostičnih postopkov ter zdravil v primeru novonastalih bolezni, stanj ali poškodb.

Med vključenimi storitvami so pomembne diagnostične preiskave, ki so bile potrebne za postavitev diagnoze in učinkovito zdravljenje, kot so recimo

  • računalniška tomografija,
  • magnetna resonanca,
  • pozitronska emisijska tomografija,
  • scintigrafija, irigografija,
  • ultrazvok,
  • vodena biopsija notranjih organov,
  • endoskopski ultrazvok ter številne druge preiskave, ki so ključne za celovito oceno zdravstvenega stanja posameznika.

*celoten seznam vključenih postopkov preverite v opisu zavarovanja na ZavaGO in v splošnih pogojih.

Poleg diagnostičnih preiskav določena zavarovanja pokrivajo tudi fizioterapijo, ki jo je predpisal specialist. To je še posebej pomembno za rehabilitacijo in okrevanje po poškodbah ali operacijah.

Ena izmed prednosti zavarovanja SPECIALISTI je tudi možnost pridobitve drugega mnenja o obstoječi kronični bolezni ali poškodbi. Posamezniki imajo skladno s pogoji zavarovanja pravico do telefonskega ali video posveta z zdravnikom glede predpisanih zdravljenj in drugih zdravstvenih vprašanj.

Vprašanje ukinitve dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je nedvomno dvignilo pomembno razpravo o dostopnosti do specialističnih zdravstvenih storitev ter čakalnih dobah v našem zdravstvenem sistemu, saj rešitve za zdravstveni sistem še ni na vidiku. Ukinitev doloplnilnega zavarovanja tako sproža različna mnenja in skrbi med prebivalci glede tega, kako bo to vplivalo na njihov dostop do nujno potrebnih preiskav, pregledov in zdravil.

Nenazadnje je ključnega pomena, da se osredotočimo na to, kako izboljšati zdravstveni sistem kot celoto. Ne glede na izid glede reforme zdravstvenega sistema je bistveno, da se najdejo rešitve za zmanjšanje čakalnih dob in povečanje hitrosti dostopa do specializirane zdravstvene oskrbe. Pomembno je, da se pacienti ne znajdejo v položaju, kjer bi morali čakati nesprejemljivo dolgo na zdravstveno obravnavo, kar si  zavarovanjem specialisti lahko zagotovijo.

Kakšna je cena zavarovanja?

Mesečna premija za zavarovanje specialisti se začnejo že od nekje 12 eur/mesec navzgor. Višina premije je odvisna od starosti posameznika, zato svetujemo, da se zavarujete čimprej.

Ali lahko zavarovanje koristim za obstoječa zdravstvena stanja?

Žal so obstoječa zdravstvena stanja izključena, zato je zelo pomembno, da se zavarujemo zdravi. Vsekakor svetujemo, da si posamezniki pred sklenitvijo temeljito preberejo pogoje zavarovanja in se posvetujejo z svetovalcem na portalu ZavaGO.

Več dodatnim odgovorov na vaša vprašanja lahko najdete na povezavi na dnu strani TUKAJ.

Imate dodatno vprašanje? Pišite na info@zavago.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Želite dobiti ponudbe zavarovalnic? Vnesite svoje podatke TUKAJ in primerjajte ponudbo zavarovalnic takoj.

Zavarovanje lahko tudi sklenete na daljavo iz udobja vašega naslonjača.

 

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]