Vzajemna - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner

Ni statusa? Ni problema!

Zavago
27. 09. 2022

Skleni najcenejše DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Takoj ko izgubiš status dijaka, študenta, se prvič zaposliš ali ob koncu šolskega leta, v katerem dopolniš 26 let, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da se lahko visokim zdravstvenim stroškom izogneš le s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. NAMIG: Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec za doplačilo, ko […]

Skleni najcenejše DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

Takoj ko izgubiš status dijaka, študenta, se prvič zaposliš ali ob koncu šolskega leta, v katerem dopolniš 26 let, postaneš zavezanec za doplačila. To pomeni, da se lahko visokim zdravstvenim stroškom izogneš le s sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

NAMIG: Zavarovanje skleni v roku 30 dni od trenutka, ko postaneš zavezanec za doplačilo, ko ostaneš brez STATUSA ŠTUDENTA, in začelo ti bo veljati že naslednji dan.

Če rok zamudiš, bo zavarovanje po zakonu začelo veljati šele čez 3 mesece, to pa pomeni, da boš moral zdravstvene stroške v tem času pokriti sam.

POZOR!

V primeru, da se ne zavaruješ, se bo tvoja premija po zakonu povišala za 3 % za vsako leto, ko boš nezavarovan.

In kritje za zavarovanje bo veljalo šele čez 3 mesece.

Brez skrbi, čakalna doba 3 mesece ne velja za vse.

Velja le za vse, ki ne boste sklenili zavarovanja v roku enega meseca od dneva, ko ste postali zavezanci za obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje. To ste običajno študentje ali dijaki, ki vam preteče status in ne sklenete zavarovanja takoj z dnem prekinitve statusa.

Zavaruj se preko spleta in pridobi vračilo denarja:

IZOGNI SE DOPLAČILU ZDRAVSTVENIH STORITEV!

V Sloveniji obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Če nimaš sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, to pomeni, da moraš del stroškov zdravljenja plačati sam.

Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem se izogni doplačilom pri obisku zdravnika, zdravljenju v bolnišnici, zdravilih na recept in nekaterih drugih zdravstvenih storitvah.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imate urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji.

KOLIKŠEN DEL STROŠKOV KRIJE DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE

  • zobna protetika: 90 %
  • očala: 90 %
  • nenujni reševalni prevozi: 90 %
  • zdravila na recept z vmesne liste: 90 %
  • bolnišnično zdravljenje: 20–30 %
  • osnovne zdravstvene storitve: 20 %

ZavaGO
Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]