Prva - banner
Prva - banner

Kako poceni zavarovati kredit

Zavago
30. 09. 2022

Ko najamemo kredit pri banki, nam banka istočasno ponudi še zavarovanje za primer smrti brez varčevanja. Ni pa nujno, da je to zavarovanje najcenejše, saj vam bo banka ponudila zavarovanje kredita pri tisti zavarovalnici, s katero sodeluje. Kredit je pametno zavarovati zato, ker naši dediči podedujejo vse dolgove v primeru smrti nas kot kreditojemalca. Za […]

Ko najamemo kredit pri banki, nam banka istočasno ponudi še zavarovanje za primer smrti brez varčevanja. Ni pa nujno, da je to zavarovanje najcenejše, saj vam bo banka ponudila zavarovanje kredita pri tisti zavarovalnici, s katero sodeluje.

Kredit je pametno zavarovati zato, ker naši dediči podedujejo vse dolgove v primeru smrti nas kot kreditojemalca.

Za tiste, ki jih imate najrajši

Če se zgodi smrti primer kreditojemalca, prejmejo dediči izplačano zavarovalno vsoto po življenjskem zavarovanju za primer smrti in s tem poplačajo dolgove, posojila, limite na  banki, poravnajo visoke stroške pogreba, itd.

Pametno se je zavarovati za večjo vsoto kot imamo neodplačanega kredita, da ostane denar še za poplačilo drugih obveznosti in da lahko naši dediči oz. družina ohranijo isti življenjski standard. Ob tem ne pozabimo na šolanje otrok in vzdrževanje nepremičnine.

Visoke zavarovalne vsote ob nizkih premijah

Zavarovanje za primer smrti je relativno poceni, če upoštevamo višino zavarovalnih vsot in da je pokrita kakršnakoli smrt, naravna in nezgodna. Mlajši kot ste, cenejše je zavarovanje.

Pri nekaterih zavarovalnicah: Allianz, Wiener Stἄdtische, Prva osebna in Generali lahko dodatno na to isto polico priključite tudi zavarovanja za invalidnost, poškodbe, nezgode, kritične bolezni.

Enostavno do zavarovanja

Zavarovanje lahko sklenete tudi preko spleta. Hitro in Enostavno. Udobno iz domačega naslonjača brez zavarovalnega agenta. ZavaGO vam poleg tega omogoča tudi transparentno primerjavo med zavarovalnicami.

Tako dodatno prihranite na času, saj vam ni treba kontaktirati vsake zavarovalnice posebej, da prejmete ugodno ponudbo.

Prihranek 2.277 EUR pri življenjskem zavarovanju

S pomočjo primerjalnika zavaGO.si lahko veliko prihranite na zavarovanjih.

35 letni Marko je prihranil pri pravi izbiri življenjskega zavarovanja za smrt več kot 2.200 EUR. Zavaroval je kredit v višini 100.000 EUR za dobo 25 let.

Razlika med najcenejšo ponudbo in srednje drago je bila 91 EUR letno, kar pomeni v 25 letih celo več kot dva tisočaka.

Prihranil je na času, saj mu je portal zavaGO.si omogočil transparentno primerjavo med vsemi zavarovalnicami na enem mestu.

Prihranek na času se pozna tudi,  ker je lahko sklenil preko spleta brez obiska zavarovalnega zastopnika.

Omeniti je treba, da ko sklepate zavarovanje pri zastopniku ali na banki, le-ti ne bodo iskali najcenejše opcije na trgu, ampak bodo ponudili kar imajo v svoji ponudbi.

Zato nemalokrat plačujemo potrošniki za zavarovanj več kot nam bi bilo potrebno.

Kdaj potrebujem življenjsko zavarovanje za primer smrti?

To zavarovanje potrebujete, ko želite poskrbeti za finančno varnost najbližjih v primeru, če se vam zgodi najhujše. Z njim družini olajšate finančno stisko, v kateri bi se znašli v primeru vaše smrti, če so odvisni od vaših prihodkov ali če imate neodplačane obveznosti, kot so na primer krediti.

Pridobi vračilo 20 EUR ob sklenitvi življenjskega zavarovanja

Če skleneš življenjsko zavarovanje za primer smrti brez varčevanja pri zavarovalnici ALLIANZ ali pri PRVI OSEBNI ZAVAROVALNICI za vsaj 150 EUR letne premije, ti ZavaGO na tvoj TRR vrne 20 EUR. Več…

Kaj pomeni zavarovanje brez varčevanja?

Pri zavarovanju brez varčevanja zavarovalnica izplača dogovorjeni znesek samo v primeru smrti. Takšno zavarovanje omogoča visoke zavarovalne vsote ob nizkih zavarovalnih premijah.

Bodo dediči dobili izplačilo iz vseh življenjskih zavarovanj, če imam sklenjenih več?

Bodo.

So življenjska zavarovanja obdavčena?

Ne, izplačila v primeru smrti zavarovane osebe niso obdavčena z dohodnino, prav tako ni stroškov izplačila.

Za koliko časa naj sklenem zavarovanje?

Pogoji za sklenitev zavarovanja se s starostjo dražijo, zato je priporočljivo zavarovanje skleniti za celotno dobo, za katero ocenjujete, da boste najemali posojila, leasinge, minuse na banki itd. Če imate mladoletne otroke, to pomeni vsaj do njihove samostojnosti, če odplačujete dolgoročni kredit, pa do konca njegovega poplačila. Minimalno pa vsaj 10 let, da ne plačujete davka na zavarovalne posle. To zavarovanje se lahko kadarkoli predčasno prekine brez stroškov ali izterjave. Zato pa se je pametno zavarovati za čim daljšo dobo.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]