20% POPUST NA ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE ZA TUJINO

BODI SMART IN SKLENI LETNO ZAVAROVANJE ZA TUJINO ZA VSA POTOVANJA V ENEM LETU

Na našem portalu lahko zase ali za družino skleneš letno zavarovanje Multitrip zavarovalnice VZAJEMNA s 20% popustom; Akcija velja do 30.06.2022. Popust velja za fizične osebe in za police z začetkom zavarovanja do 1. 9. 2022.

Brezskrbne počitnice v tujini z urejenim zavarovanjem

 Če v tujini zbolimo ali se poškodujemo, je zelo priporočljivo, da smo ustrezno zavarovani, saj se s tem izognem vrtoglavim stroškom.

EVROPSKA ZDRAVSTVENA KARTICA NI DOVOLJ.

 

Na območju evropske unije, HRVAŠKE, bomo sicer delno kriti, če imamo evropsko zdravstveno kartico, vendar Slovensko zavarovalno združenje opozarja, da ta kritja vključujjeo le obravnavo nujnih primerov v javni zdravstevni mereži. Vemo pa, da so na turističnih destinacijah pogosto na voljo le zasebni izvajalci zdravstvenih storitev.

Predvsem pa smo prepuščeni sami sebi.

Če boste potrebovali zdravniško pomoč, ki jo obvezno zdravstveno zavarovanje v obisknani tuji državi ne krije, boste morali zdravstvene storitve plačati sami.

Prav tako evropska zdravstvena kartica ne krije stroškov prevoza v Slovenijo, 

Zato je, ne glede na to, ali gremo na daljše potovanje v tujino ali zgolj na kavo čez mejo, priporočljva sklenitev zavarovanja z medicinsko asistenco v tujini.

Zakaj se splača skleniti letno zavarovanje?

Ker je zelo poceni. 

Že od 44 EUR navzgor ste lahko zavarovani za vsa potovanja v enem letu. 

Ni vam potrebno za vsako potovanje posebej sklepati zavarovanja.

Splača se, če potujete večkrat letno: npr. poleti na Hrvaško obalo, Grčijo ali Italijo…pozimi na smučanje, za prvomajske praznike kam…

Stroški zdravstvenih stroitev so v nekaterih tujih državah zelo visoki in na tisoče turistov plača velikanske zneske, ker v predpočitniški mrzlici ne pomislijo na ustrezno zdravstveno zavarovanje.

 

Primerjaj cene različnih zavarovalnic:

Zdravstveno zavarovanje - ikona

Zdravstveno

Zavarovanje
za bolezni

Zavarovanje mora kriti tudi COVID obolenja

Vzajemna MULTITRIP LETNO TURISTIČNO ZAVAROVANJE krije stroške zdravljena zaradi Covid obolenj

  V zavarovanje za tujino je vključeno kritje dodatnih stroškov zdravljenja zaradi Covid obolenj, in sicer:

  • stroške zdravstvene oskrbe na povsem enak način, kot bi šlo za katerokoli drugo bolezen (pregled pri zdravniku, zdravila, hospitalizacijo),

  • stroške testa, ki ga naroči zdravnik, ob koriščenju kritja iz zavarovanja. Preventivni testi na letališču ob povratku domov ne glede na rezultat niso kriti, saj potnik že pred potovanjem v tujino ve, da ga bo moral opraviti. So pa kriti vsi nadaljnji stroški, če bi bil preventivni test pozitiven;

  • stroške karantene/samoizolacije (za zavarovanca in/ali družinske člane): do konca samoizolacije/karantene oziroma negativnega testa oziroma max. 7 nočitev krijemo do 150 €/noč – individualna polica, do 250 €/noč – družinska polica,

  • aranžma za prevoz (letalska karta oz. drug prevoz v ekonomskem razredu, in sicer 1.000 eur po individualni polici, 2.000 eur po družinski polici), v primeru, da je zavarovanec: okužen s COVID-19 (pozitiven test) in napoten v samoizolacijo/karanteno in posledično zamudil prvotno načrtovan datum vrnitve v Slovenijo in imel plačano letalsko karto oz. organiziran in plačan drug prevoz.

  Pri slednjem je potrebno upoštevati:

  · večina letalskih kart je v zadnjem času fleksibilna, zato mora zavarovanec predhodno preveriti z letalsko družbo, če je možna brezplačna prestavitev leta. Če s spremembo letalske karte nastanejo stroški, ki jih letalski prevoznik ne krije, bomo le-te krili, vendar je obveza zavarovanca, da predhodno posreduje odgovor letalskega prevoznika.

  · V primeru nakupa nove letalske karte, krijemo stroške do višine kot je opredeljeno zgoraj.

  · V primeru družinske police kritje velja tudi za ostale zavarovance, če potujejo skupaj z okuženim zavarovancem po istem aranžmaju.

  NOVO: dr. POSVET

   Zavarovalci (fizične osebe), ki sklenejo zavarovanje Tujina Multitrip bodo od 1. 7. 2021 dalje do preklica upravičeni do brezplačne storitve Dr. Posvet za obdobje enega leta. Operativna navodila v tem delu vam bomo sporočili naknadno.

   

  Prihranek pri zavarovanju

   

  S pomočjo primerjalnika zavaGO.si lahko veliko prihranite na zavarovanjih.

  Do 31.12.2021 izkoristite 30% popust pri letnem zdravstvenem zavarovanju za tujino pri VZAJEMNI.

   

  CENE ZAVAROVANJ za 10 dnevno potovanje EVROPA za 25.000 EUR kritja

  Koliko stane zavarovanje za tujino?

  VZAJEMNA 12,87 EUR, 

  GENERALI 14,58 EUR,

  CORIS 16,50 EUR.

  KAKŠEN JE POSTOPEK SKLENITVE PREKO SPLETA?

  – najprej primerjaš cene zavarovalnic

  – nato izbereš zavarovalnico

  – izpolniš naročilo

  – na mail prejmeš dokumente

  – v skladu z zakonom naredimo video identifikacija na daljavo

  – zavarovalnica ti pošlje polico in zavarovanje je  sklenjeno.

  Prijavite se na newsletter in ostanite na
  tekočem z novostmi:

   

  PRIMERJAJ ZAVAROVALNICE

  Kontakt z nami

  Telefon
  Email
  Facebook
  LinkedIn