Telefon Email Facebook LinkedIn
ZavaGO logotip - Preveri. Izberi. Prihrani.
Vzajemna - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Allianz - banner
Grawe - banner

Janez Janša: Čas je za normalno poletje

Zavago
08. 05. 2021

Premier Janez Janša je sporočil, da bo od ponedeljka steklo cepljenje vseh odraslih državljanov, kar pomeni, da bodo na vrsto lahko prišli tudi mlajši od 50 let.     »Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse. Bodimo odgovorni do sebe in drugih, cepimo se in zdržimo še nekaj tednov. Čas je za normalno poletje,« […]

Premier Janez Janša je sporočil, da bo od ponedeljka steklo cepljenje vseh odraslih državljanov, kar pomeni, da bodo na vrsto lahko prišli tudi mlajši od 50 let.     »Do poletja bomo zagotovili dovolj cepiva za vse. Bodimo odgovorni do sebe in drugih, cepimo se in zdržimo še nekaj tednov. Čas je za normalno poletje,« je povedal Janša.   Širjenje okužbe z novim koronavirusom poskušamo zajeziti tudi z omejitvami in ukrepi na mejah ob vstopu v Slovenijo. S tem želimo zagotoviti čim večjo varnost prebivalcev in potnikov, pravijo na NIJZ. Pri prehajanju državne meje veljajo določene omejitve, odvisne od tega, iz katere države prihajate v Slovenijo.   Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.   Torej, če se bomo cepili, bo prehod meje lažji, sploh za potovanje, za Slovence tako priljubljeno destinacijo, kot je Hrvaška.   Tako ne bodo potrebni dragi negativni PCR testi, potrdila o prebolelosti ali karantena, ko se bomo vrnili v Slovenijo.   Izgleda, da bo s cepljenjem vse lažje.  

ZavaGOvci podpiramo cepljenje, saj se na ta način zajezi epidemija s koronavirosom.  

Potovanja v tujino

  V nekaterih državah so se zaradi pandemije covid-19 spremenili vstopni pogoji za tuje državljane in ukrepi na mejah. Priporočamo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite vstopne pogoje (osebni dokumenti, vizum, karantena, druga potrdila) in splošno zdravstveno stanje v državi.   Za dodatno pomoč se obrnite na krajevno pristojno veleposlaništvo države, v katero potujete.

Katero zavarovanje za tujino je najboljše?

  Kamorkoli potujete, pa četudi samo na Hrvaško predlagamo sklenitev turističnega zdravstvenega zavarovanja za tujino.   Cena tega zavarovanja je cenejša za Hrvaško, Črno Goro, Evropo.   Če potujete po svetu, pa je bolje imeti zavarovanje z visoko zavarovalno vsoto.   Marsikdo je prepričan, da je dovolj za Hrvaško Evropska kartica. Pa žal ni.  

O tem kaj evropska kartica na Hrvaškem ne krije in vas bodo stroški udarili po žepu, če ne boste imeli zdravstvenega zavarovanja za tujino, smo pisali v tem blogu.

  Najslabše je sklepati zdravstveno zavarovanje za tujino preko potovalnih agencij, saj ne boste dobili najugodnejše ponudbe. Predlagamo, da na naši strani zavaGO poiščete najprimernejše zavarovanje. Izbirate lahko med najboljšimi ponudniki: Vzajemna, Coris, Grawe, Generali,..  

  CENE ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA ZA TUJINO POGLEJTE TUKAJ..  

Naš nasvet: če potujete večkrat letno, poleti na Hrvaško, kakšen otok, za prvomajske praznike v tujino, za zimske počitnice na smučanje v Italijo, Avtstrijo ali Francijo, se zavarujte LETNO, ker bo najugodnejše. Če imate družino skenite družinsko z visoko zavarovano vsoto.  

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]