Prva - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner

Če bi to vedela, bi se drugače zavarovala

Zavago
10. 08. 2020

Ravno sem v službi dobila zaposlitev za nedoločen čas, ki sem se jo zelo razveselila. Že skoraj dve leti sem delala za podjetje, ki je bilo zelo uspešno. Imela sem lepo plačo in dobre pogoje dela. Lahko sem si privoščila dopust in vedno mi je nekaj denarja ostalo tudi za žensko zapravljanje, ki sem ga […]

Ravno sem v službi dobila zaposlitev za nedoločen čas, ki sem se jo zelo razveselila. Že skoraj dve leti sem delala za podjetje, ki je bilo zelo uspešno. Imela sem lepo plačo in dobre pogoje dela. Lahko sem si privoščila dopust in vedno mi je nekaj denarja ostalo tudi za žensko zapravljanje, ki sem ga oboževala. Imela sem partnerja, ki me je podpiral, s katerim sva se razumela in začela sva razmišljati o družini. Ker sva preudarna sva šla po načelu: Najprej štal’ca potem pa krav’ca in, s pomočjo staršev, kupila manjše dvosobno stanovanje, ki sva ga sicer večinoma financirala s kreditom. Ne morem vam opisati sreče, ki sem jo čutila ob tem, ko sem se zavedala, da sem končno na svojem. Samostojnost je bil eden od mojih osnovnih ciljev od malih nog, saj so me k temu spodbujali starši. 

S fantom sva stanovanje opremila in začela skupno življenje. Bilo nama je res lepo in želela sem si, da bi trajalo večno. A žal ni.

Nekega dne je v najino življenje zarezala nesreča, ki je obrnila moje življenje na glavo, Po vračanju z zabave sva se s fantom peljala domov. Fant ni ničesar pil, da ne bo pomote. V nepreglednem ovinku nama je nasproti pripeljal pijan voznik, ki je vozil z veliko hitrostjo. Prišlo je do trka in ne spomnim se ničesar več do momenta, ko sem v bolnišnici odprla svoje oči. Ob meni so bili starši, a fanta ni bilo.

Takoj sem vprašala kaj je z njim in rekli so mi, da je ok, a da je v sosednji sobi. Videla sem olajšanje pri starših, da sem preživela, a so bile mamine oči polne solz. Ko sem jo vprašala zakaj joče mi ni odgovorila le še bolj zajokala. Skušala sem jo objeti, a nisem čutila nog. Takrat me je zgrabila panika. Drame ne želim opisovati, saj je to danes odveč.

Kar vam lahko povem je samo to, da sem takrat izvedela, da ne bom nikoli več hodila. Več mesecev sem se soočala s tem in samo svojemu fantu in družini se lahko zahvalim, da sem danes tukaj in nekako shajam iz dneva v dan. Pristala sem na invalidskem vozičku in verjetno nikoli več ne bom samostojno hodila po nakupih, ne bom mogla imeti svojih otrok. To so težke stvari. A najtežja posledica moje situacije ni to kar sem sedaj napisala.

Najtežja posledica je finančno pomanjkanje.

Imela sem sklenjeno nezgodno zavarovanje, a izplačilo, ki je znašalo nekje 30.000 eur ni kaj veliko pomagalo.

Tudi odškodnina od zavarovanja pijanega voznika ne, saj je vse skupaj bilo še vedno premalo za poplačilo kredita, ki sva ga s fantom imela in spremenjeno življenjsko situacijo, ki se je pripetila. Danes vem kako pomembno bi bilo, da se primerno nezgodno zavarujem.

Vem tudi, da najcenejše zavarovanje ni najboljše zavarovanje. Razmišljala sem, da je važno, da imam neko nezgodno zavarovanje, ker to pač moraš imeti, in danes mi je močno žal, saj bi vsako izplačilo močno pripomoglo k lajšanju moje trenutne situacije. Te besede vam povem, da boste vsakogar opomnili na njih, saj je zame sedaj prepozno, oni pa še imajo čas.

ZavaGOvci vas ne želimo strašiti, zgolj opomniti, da nesreča nikoli ne počiva in da je dobro nezgodno zavarovanje temelj vaše finančne varnosti, zato si ga čimprej uredite.

Kako izbrati primerno nezgodno zavarovanje in kaj so najpogostejše pasti pri  sklepanju nezgodnega zavarovanja, ki jih delamo Slovenci, pa lahko preberete tukaj: Več…

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]