Allianz - banner
Vzajemna - banner
Prva - banner
Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner

Si lahko privoščite, da ste brez zavarovanja za primer hudih bolezni?

Zavago
09. 06. 2023

V sodobnem času se srečujemo z vse večjim tveganjem za razvoj hudih bolezni, kot so rak, infarkt in možganska kap. Statistika kaže, da bo v naslednjih 20 letih vsak tretji Slovenec prejel diagnozo raka. V Sloveniji letno zaradi raka zboli približno 16.000 ljudi, od tega jih umre kar 6.000. Ta alarmantna statistika nam jasno kaže, […]

V sodobnem času se srečujemo z vse večjim tveganjem za razvoj hudih bolezni, kot so rak, infarkt in možganska kap. Statistika kaže, da bo v naslednjih 20 letih vsak tretji Slovenec prejel diagnozo raka. V Sloveniji letno zaradi raka zboli približno 16.000 ljudi, od tega jih umre kar 6.000. Ta alarmantna statistika nam jasno kaže, da si ne moremo privoščiti, da smo brez ustreznega zavarovanja za primer hudih bolezni.

rentgen - zavago - specialisti

Zavarovanje za primer hudih bolezni nam omogoča finančno varnost in mir v primeru diagnoze ene od vključenih bolezni. Najpogostejše med njimi so rak, infarkt, možganska kap, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in še mnoge druge. Zavarovanje temelji na izplačilu zavarovalne vsote po postavitvi diagnoze, kar nam omogoča, da lažje pokrivamo svoje tekoče stroške življenja, kot so plačevanje kreditov, hrane, elektrike in ogrevanja. Poleg tega nam omogoča, da si lahko privoščimo alternativno zdravljenje, ki je pogosto samoplačniško, ali pa kritje stroškov zdravljenja v tujini. Zavarovanje namreč omogoča izplačilo gotovine na trr.

Tukaj najdete nekaj najpogostejših vprašanj glede zavarovanja za primer hudih bolezni:

Kdo potrebuje zavarovanje za primer hudih bolezni?

Pravzaprav vsak od nas. Statistika kaže, da se pojavnost hudih bolezni povečuje, zato je zavarovanje za primer hudih bolezni postalo izjemno pomembno. Kljub izboljšanemu zdravstvenemu sistemu in napredku medicine, se še vedno soočamo s čakalnimi dobami in visokimi stroški zdravljenja. V tem času je finančna varnost ključnega pomena, da se lahko posvetimo svojemu okrevanju, ne da bi bili obremenjeni s finančnimi skrbmi. Pri sklepanju zavarovanja za primer hudih bolezni je pomembno upoštevati nekaj dejavnikov. Prvič, čim prej se zavarujte, ko ste mladi in zdravi, saj  zdravstveno stanje vpliva na možnost sklenitve zavarovanja in premijo, ki jo morate plačevati. Idealno bi bilo, da sklenete zavarovanje s polnoletnostjo za čim daljše obdobje. Če tega niste storili pri polnoletnosti, je priporočljivo skleniti zavarovanje ob najemu kredita, saj se je treba zaščititi tudi v primeru najhujših bolezni, saj vsaka odsotnost od dela lahko povzroči izpad dohodka in oteži poplačilo kredita. Torej, ključnega pomena je, da se zavarujemo čim prej, absolutno pa dokler smo zdravi.

Pri kateri starosti naj se zavarujem za primer bolezni?

Čim prej se zavarujete, tem ceneje bo za vas zavarovanje. Svetujemo vam, da sklenete to zavarovanje čimprej po polnoletnosti za čim daljše obdobje. Vsaka sprememba zdravstvenega stanja namreč močno vpliva na možnost sklenitve zavarovanja. Če tega ne storite pri 18 letih, vam priporočamo, da sklenete zavarovanje ob najemu kredita, saj se je potrebno v primeru najema kredita zaščititi tudi za primer hudih bolezni, saj lahko vsaka odsotnost od dela povzroči izpad dohodka in oteži poplačilo kredita.

Ali zdravstveno stanje vpliva na zmožnost sklenitve zavarovanja?

Da, zdravstveno stanje ima vpliv na zmožnost sklenitve zavarovanja. Če jemljete zdravila ali se zdravite za določeno bolezen, je pomembno, da to pred sklenitvijo zavarovanja sporočite zavarovalnici. Na podlagi tega bodo ocenili tveganje in se odločili, ali vas sprejmejo v zavarovanje ali ne. Zato je izrednega pomena, da se zavarujete za primer hudih bolezni čim prej, dokler ste še zdravi. Zdravstveno stanje namreč vpliva na sprejem in premijo zavarovanja, ki jo boste morali plačevati. Prav tako se morate zavedati, da lahko zavarovalnica zavrne izplačilo za bolezen, za katero ste že imeli zdravstvene težave pred sklenitvijo zavarovanja. Zato je resnično priporočljivo, da zavarovanje sklenete čim prej, ko ste še zdravi.

Kakšna je povprečna premija za sklenitev zavarovanja?

Višina premije za zavarovanje je odvisna od zavarovalne vsote, trajanja zavarovanja, zdravstvenega stanja ter dejstva, ali ste kadilec ali ne. Povprečna premija se giblje od približno 15 evrov na mesec naprej.

Katere bolezni so vključene v zavarovanje za bolezni?

V zavarovanje za bolezni so vključene vse najpogostejše bolezni, o katerih pogosto beremo in slišimo v medijih. Mednje spadajo rak, infarkt, možganska kap, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in še mnoge druge. Priporočljivo je, da pred sklenitvijo preverite seznam bolezni v splošnih pogojih zavarovalnice, saj se lahko med njimi pojavijo razlike.

Kdaj sem upravičen do izplačila zavarovanja za hude bolezni?

Do izplačila ste upravičeni po postavitvi diagnoze s strani zdravnika in oddaji ustrezne dokumentacije na zavarovalnico. Zavarovalnice se trudijo, da izplačilo izvedejo čim prej, saj se zavedajo težav in stiske, s katerimi se posameznik sooča ob bolezni.

Zavedati se moramo, da je naše zdravje ena največjih vrednot v življenju, zato je smiselno preučiti možnosti, ki nam omogočajo finančno zaščito v primeru hude bolezni. Zavarovanje za primer hudih bolezni nam lahko pomaga zmanjšati finančni stres in se osredotočiti na naše zdravljenje ter okrevanje. Najhuje je, ko ob boju z zahrbtno boleznijo bijemo tudi boj za finančno preživetje. To naše zdravljenje le podaljša in dodatno obremeni naše okrevanje. Zato se zavedajmo pomena zavarovanja za primer hudih bolezni in sprejmimo odgovornost za svoje zdravje in finančno varnost. Ne tvegajmo, da bi se v primeru diagnoze hude bolezni znašli v težkih finančnih okoliščinah. Sklenimo zavarovanje za primer hudih bolezni in si zagotovimo potrebno zaščito ter mirnost v negotovih časih.

Zdravje je dragoceno darilo, ki ga imamo, zato ga ohranjajmo in zavestno skrbimo zase. Sklenitev zavarovanja za primer hudih bolezni je korak v pravo smer, ki nam omogoča, da se osredotočimo na tisto, kar je najpomembnejše – na naše zdravje, srečo in kakovost življenja.

Izračun zavarovanja za primer bolezni lahko naredite TUKAJ. Po oddaji podatkov boste lahko zavarovanje sklenili brez obiska zastopnika iz domačega naslonjača.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]