Vzajemna - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner

Pri kateri zavarovalnici se najbolj splača nezgodno zavarovati?

Zavago
29. 10. 2021

Če ste že nezgodno zavarovani, je treba polico dobro pregledati ali ste sploh ustrezno zavarovani. Ni vseeno kakšno nezgodno zavarovanje plačujete. Najbolj pomembno je zavarovanje za invalidnost vseh družinskih članov, tudi otrok in nezgodna smrt staršev. Pozabite na drage dnevne odškodnine. Dnevne odškodnine so ena najdražjih zavarovanj in po izračunih bi morali biti poškodovani vsaj […]

Če ste že nezgodno zavarovani, je treba polico dobro pregledati ali ste sploh ustrezno zavarovani. Ni vseeno kakšno nezgodno zavarovanje plačujete.

Najbolj pomembno je zavarovanje za invalidnost vseh družinskih članov, tudi otrok in nezgodna smrt staršev.

Pozabite na drage dnevne odškodnine. Dnevne odškodnine so ena najdražjih zavarovanj in po izračunih bi morali biti poškodovani vsaj 12 dni vsako leto, da bi se vam pokril letni strošek, ki ga plačujete.

Kje se najbolj splača mesečna nezgodna renta?

Pri invalidnosti je zelo pomembna tudi mesečna nezgodna renta. To pomeni, da v primeru invalidnosti prejemate poleg enkratnega izplačila za invalidnost, še dogovorjeni mesečni znesek za dogovorjeno dobo.

Tukaj pa so bistvene razlike med zavarovalnicami. Nekatere ponujajo nezgodne rente nad 50% invalidnostjo samo za obdobje izplačevanja 5 let.

Edina zavarovalnica, ki ponuja nezgodno mesečno rento nad 35% invalidnostjo do konca življenja, je  Wiener Städtische zavarovalnica. To pomeni, da boste v primeru invalidnosti prejemali 1.000 EUR do smrti (če se odločite za to opcijo 1.000 EUR). Do 49% invalidnosti prejemate polovico dogovorjenega zneska.

Doživljenjska mesečna nezgodna renta je z zajamčeno dobo izplačevanja 20 let (v primeru smrti prejemnika rente). To pomeni, da je dedovana. Vaši dediči bodo po vaši smrti prejemali nezgodno rento do 20 let.

Večina zavarovalnic ponuja žal prenizko nezgodno mesečno rento v višini cca 200 EUR mesečno.

Pa poglejmo kako hitro se doseže določena stopnja invalidnosti pri določeni zavarovalnici. V primeru popolne izgube ali popolne funkcionalne nezmožnosti, se doseže naslednja stopnja invalidnosti:

 • palca 20 %,
 • noge do sredine stegna 60 %
 • enega stopala 50%
 • vida obeh očes 100 %
 • vida enega očesa 35 %
 • če je bil vid drugega očesa izgubljen že pred nastankom zavarovalnega primera 65 %
 • sluha obeh ušes 60 %
 • voha 10 %

Zakaj moraš nujno imeti nezgodno mesečno rento?

Obstajata dva pomembna razloga: prvič, vsak si želi obdržati svoj življenjski standard, v primeru, če se mu pripeti nezgoda.

Drugič, vsak želi zavarovati svoje najbližje.

Za to pa potrebujemo finančna sredstva – kot jih, na primer, zagotavlja doživljenjska mesečna nezgodna renta nezgodnega zavarovanja.

Če zaradi infarkta ali kapi umrem v prometni nesreči, ali nezgodno zavarovanje velja?

Wiener Städtische zavarovalnica krije nezgode, ki so posledica srčnega infarkta ali kapi. Tudi to je njihova posebnost pri nezgodnem zavarovanju.

VZAJEMNA, MERKUR, GENERALI; GRAWE ter druge ne krijejo nezgodne smrti, ki bi nastala kot posledica kapi ali srčnega infarkta. Za tak primer je pri njih potrebno imeti zavarovano naravno smrt. Zavarovalnica MERKUR poudarja, da je bistvo v tem, da je v mrliškem listu napisano, kaj je bil prvi vzrok smrti. Če je kap samo delna in oseba še ni bila mrtva, pa je bil vzrok smrti potem nesreča, velja kritje kot nezgodna smrt. Gleda se kaj je najprej povzročilo smrt zavarovane osebe.

Dodatna kritja, ki jih vključuje nezgodno zavarovanje od Wiener Städtische

 • Kritje za nezgode, ki so posledica srčnega infarkta ali kapi skladno s pogoji.
 • Maksimalna zavarovalna vsota za nezgodno smrt znaša 150.000 EUR.
 • Kritje za otroško paralizo, meningoencefalitisa kot posledice ugriza klopa v primeru trajne invalidnosti ali smrti do največ 14.500 EUR.
 • Kritje za zastrupitve zaradi vdihavanja strupenih plinov in par.
 • Kritje za zastrupitve s hrano.
 • Kritje za nezgode, ki nastanejo zaradi pogoltnjenega predmeta pri otrocih do 7. leta starosti.
 • Kritje za nezgode, ki se zgodijo pri reševalnih akcijah (reševanje človeškega življenja ali stvari).
 • Več o tem nezgodnem zavarovanju TOP 400. Več..

Družinsko nezgodno zavarovanje je najcenejše

Če se zavarujete kot družina ali sklenete partnersko nezgodno zavarovanje po eni polici, je to zavarovanje najcenejše in vsi člani imate enaka zavarovalna kritja. Edino otroci do 14. leta starosti po zakonu ne smejo biti zavarovani za naravno smrt.

Partnersko in družinsko zavarovanje pri Wiener Städtische– vsebuje zavarovalno vsoto za primer nezgodne smrti in mesečno vdovsko pokojnino ali družinsko pokojnino, če se zavarujete za več kot 50.000 EUR za nezgodno smrt. Za vdovsko pokojnino oz. družinsko pokojnino 200 EUR/mes ne doplačujete nič. Če eden od staršev umre zaradi nezgode, prejema vsak otrok do svojega 18. leta starosti in partner oz. partnerka/žena po 200 EUR mesečno še 5 let po njegovi smrti. Torej se izplača zavarovanje za smrt in vsak prejema še 200 EUR mesečno po očetu.

Vas zanima ponudba za družino? Pišite nam: info@zavago.si in poiskali vam bomo najugodnejšo ponudbo za celo družino. Vsi na eni polici!

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]