Wiener Stadtische - banner
Vzajemna - banner
Allianz - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Grawe - banner
Prva - banner
Allianz - banner

Najpogostejša vprašanja in odgovori glede zavarovanja za primer hudih bolezni

Zavago
06. 06. 2021

Zavarovanje za primer hudih bolezni je postalo vse bolj pomembno v našem sodobnem svetu, kjer se vsak dan soočamo z izzivi glede zdravja. Obstaja veliko pomislekov in nejasnosti glede tega, kaj to zavarovanje dejansko krije in kdo bi ga moral imeti. V tem članku bomo predstavili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov, ki vam bodo pomagali […]

Zavarovanje za primer hudih bolezni je postalo vse bolj pomembno v našem sodobnem svetu, kjer se vsak dan soočamo z izzivi glede zdravja. Obstaja veliko pomislekov in nejasnosti glede tega, kaj to zavarovanje dejansko krije in kdo bi ga moral imeti. V tem članku bomo predstavili nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov, ki vam bodo pomagali razumeti tovrstno zavarovanje.

  1. Katere dogodke krije zavarovanje za bolezni? Zavarovanje za bolezni krije dogodke, kot so rak, infarkt ali možganska kap, ki so med najpogostejšimi boleznimi. Poleg tega so na seznamu zavarovalnic vključene tudi druge bolezni, kot so Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in mnoge druge.
  2. Kdo potrebuje zavarovanje za primer hudih bolezni? Zavarovanje za primer hudih bolezni postaja vse bolj pomembno za vse nas. Statistika namreč kaže, da bo v naslednjih 20 letih vsak drugi Slovenec zbolel za rakom. To zavarovanje je namenjeno kritju najpogostejših bolezni, kot so rak, infarkt in možganska kap. Namen zavarovanja je zagotoviti posamezniku finančno podporo v času zdravljenja, da lažje pokrije svoje tekoče stroške življenja, kot so plačevanje kredita, hrane, elektrike, ogrevanja, ali pa si lahko posameznik s temi sredstvi privošči alternativno samoplačniško zdravljenje.
  3. Pri kateri starosti naj se zavarujem za primer bolezni? Čim prej se zavarujete, tem ceneje bo za vas zavarovanje. Svetujemo vam, da sklenete to zavarovanje čimprej po polnoletnosti za čim daljše obdobje. Vsaka sprememba zdravstvenega stanja namreč močno vpliva na možnost sklenitve zavarovanja. Če tega ne storite pri 18 letih, vam priporočamo, da sklenete zavarovanje ob najemu kredita, saj se je potrebno v primeru najema kredita zaščititi tudi za primer hudih bolezni, saj lahko vsaka odsotnost od dela povzroči izpad dohodka in oteži poplačilo kredita.
  4. Ali zdravstveno stanje vpliva na zmožnost sklenitve zavarovanja? Da, zdravstveno stanje ima vpliv na zmožnost sklenitve zavarovanja. Če jemljete zdravila ali se zdravite za določeno bolezen, je pomembno, da to pred sklenitvijo zavarovanja sporočite zavarovalnici. Na podlagi tega bodo ocenili tveganje in se odločili, ali vas sprejmejo v zavarovanje ali ne. Zato je izrednega pomena, da se zavarujete za primer hudih bolezni čim prej, dokler ste še zdravi. Zdravstveno stanje namreč vpliva na sprejem in premijo zavarovanja, ki jo boste morali plačevati. Prav tako se morate zavedati, da lahko zavarovalnica zavrne izplačilo za bolezen, za katero ste že imeli zdravstvene težave pred sklenitvijo zavarovanja. Zato je resnično priporočljivo, da zavarovanje sklenete čim prej, ko ste še zdravi.
  5. Kakšna je povprečna premija za sklenitev zavarovanja? Višina premije za zavarovanje je odvisna od zavarovalne vsote, trajanja zavarovanja, zdravstvenega stanja ter dejstva, ali ste kadilec ali ne. Povprečna premija se giblje od približno 15 evrov na mesec naprej.
  6. Katere bolezni so vključene v zavarovanje za bolezni? V zavarovanje za bolezni so vključene vse najpogostejše bolezni, o katerih pogosto beremo in slišimo v medijih. Mednje spadajo rak, infarkt, možganska kap, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen in še mnoge druge. Priporočljivo je, da pred sklenitvijo preverite seznam bolezni v splošnih pogojih zavarovalnice, saj se lahko med njimi pojavijo razlike.
  7. Kdaj sem upravičen do izplačila zavarovanja za hude bolezni? Do izplačila ste upravičeni po postavitvi diagnoze s strani zdravnika in oddaji ustrezne dokumentacije na zavarovalnico. Zavarovalnice se trudijo, da izplačilo izvedejo čim prej, saj se zavedajo težav in stiske, s katerimi se posameznik sooča ob bolezni.

Zavarovanje za primer hudih bolezni je izredno pomembno za zagotavljanje finančne varnosti v primeru nepredvidljivega zdravstvenega stanja. Čeprav se zdi, da smo v dobrem zdravju, se bolezni lahko pojavijo nenadoma in brez opozorila. Zato je smiselno, da se zavarujemo že v mladosti ali ob najemu kredita, da se zaščitimo pred morebitnimi finančnimi težavami, ki jih lahko povzroči bolezen.

Pri sklepanju zavarovanja za primer hudih bolezni je ključnega pomena, da se pozorno preučijo pogoji zavarovalnice, seznam vključenih bolezni ter možnosti izplačila. Prav tako je treba biti pozoren na vpliv zdravstvenega stanja na zmožnost sklenitve zavarovanja in premijo, ki jo bo potrebno plačevati.

Vendar pa je treba poudariti, da zavarovanje za primer hudih bolezni ne nadomešča zdravstvenega zavarovanja, ampak deluje kot dodatna zaščita za finančno varnost ob izbruhu težke bolezni. Vsak posameznik naj se posvetuje s strokovnjaki in preuči svoje potrebe ter možnosti, da lahko sprejme najbolj informirano odločitev glede sklenitve zavarovanja.

Zavedati se moramo, da je naše zdravje ena največjih vrednot v življenju, zato je smiselno preučiti možnosti, ki nam omogočajo finančno zaščito v primeru hude bolezni. Zavarovanje za primer hudih bolezni nam lahko pomaga zmanjšati finančni stres in se osredotočiti na naše zdravljenje ter okrevanje.

Vselej je priporočljivo pridobiti strokovno svetovanje pri zavarovalnih strokovnjakih ali zastopnikih zavarovalnice, ki vam bodo pomagali pri razumevanju podrobnosti zavarovanja in vam nudili ustrezne nasvete glede vaših potreb.

Zdravje je neprecenljivo, zato je pametno razmisliti o zavarovanju za primer hudih bolezni, ki nam lahko omogoča finančno varnost in mir uma v primeru nepredvidljivih okoliščin.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]