Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Prva - banner
Allianz - banner
Grawe - banner
Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner

Na kaj je treba pomisliti pred odhodom v tujino

Zavago
03. 05. 2021

V preteklem letu so se mnoge naše ustaljene navade spremenile, saj smo jih prilagodili in dopolnili s spreminjajočimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije covid-19. Morda prav zato, ker že relativno dolgo ni mogoče brezskrbno potovanje v tujino, mnogi sanjarijo o svojih naslednjih počitnicah, potovanju ali smučanju. Da bi tudi v tujini lahko kakovostno poskrbeli za […]

V preteklem letu so se mnoge naše ustaljene navade spremenile, saj smo jih prilagodili in dopolnili s spreminjajočimi ukrepi za preprečevanje širjenja epidemije covid-19.

Morda prav zato, ker že relativno dolgo ni mogoče brezskrbno potovanje v tujino, mnogi sanjarijo o svojih naslednjih počitnicah, potovanju ali smučanju.

Da bi tudi v tujini lahko kakovostno poskrbeli za svoje zdravje v primeru nezgode, je dobro izbrati primerno zavarovanje za tujino.

Pri Varuhu zdravja, Vzajemni, imajo v ponudbi zanesljivo zdravstveno zavarovanje za tujino, za krajši izlet, daljše potovanje ali potovalne avanture večkrat na leto. Njegove ključne prednosti so široka kritja, asistenca 24/7 in visoke zavarovalne vsote – vse do 1.000.000 evrov.

Evropska kartica ni dovolj

Pred odhodom v tujino je dobro poskrbeti za zdravstveno varnost, saj bomo imeli v tem primeru manj skrbi in stroškov, če bomo na poti potrebovali zdravniško pomoč.

Vzajemnino zavarovanje za tujino presega obseg storitev, kritih iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki ga uveljavljamo z evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Predstavlja dodatno varnost in 24-urno asistenco v slovenskem jeziku. Lahko se uveljavlja pri večjem številu izvajalcev kot evropska kartica, in sicer tako v javnih ustanovah kot tudi pri zasebnih izvajalcih. Prav slednji pa so v turističnih mestih pogosteje dostopni.

Posebnosti letošnje sezone

Letošnje leto bo predvidoma še zaznamovano z nekaterimi zdravstvenimi omejitvami, tudi stopnja previdnosti bo pri smučarjih, popotnikih in dopustnikih pričakovano višja. Naj bo z zavarovanjem za tujino še ena skrb manj.

Vzajemna bo namreč prevzela kritje stroškov zdravstvenih storitev zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom, in sicer za vsa obstoječa zavarovanja ter tudi za tista, ki se bodo sklepala in podaljševala do konca maja 2021.

Za brezskrbne počitnice si uredite Vzajemnino Zavarovanje za tujino

Tipične vrednosti v ponudbah tovrstnih zavarovanj so 25.000, 50.000 in 100.000 evrov, pri Varuhu zdravja, Vzajemni, pa ponujajo kritje tudi do 200.000 in celo 1.000.000 evrov na posameznega zavarovanca.

Zdravniške storitve so namreč v nekaterih državah izredno drage in celo urgentna pomoč (reševanje življenja) ni brezplačna tako kot pri nas. Cene storitev zelo hitro narastejo na več 10.000 evrov, sploh če je vključena bolnišnična oskrba ali izredni prevoz poškodovanca domov.

Da boste med počitnikovanjem lahko odmislili tovrstne skrbi, si uredite Zavarovanje za tujino.

24-urna pomoč v tujini

Asistenčni center Varuha zdravja, ki pomoč organizira v slovenskem jeziku, je zavarovancem na razpolago 24 ur na dan, vse dni v tednu, saj je zavarovanje namenjeno nujnim primerom. V primeru nezgode ali bolezni se takoj obrnite na asistenčni center Varuha zdravja, kjer vam bodo svetovali, kako ravnati.

Za potovanje večkrat na leto izberite Multitrip

Za vse, ki potujete večkrat na leto, je smiselno izbrati Celoletno zavarovanje za tujino Multitrip, pri katerem kritje velja prvih 90 dni od posameznega odhoda v tujino (primerno je torej za več posameznih potovanj v tujino, ki ne trajajo več kot 90 dni).

Za družine pa je seveda priporočljivo skleniti družinsko zavarovanje, ki je zanje ugodnejše.

AKCIJA MULTITRIP: ZAVARUJTE SE ZA POL CENE!

NE SPREGLEJTE AKCIJE VZAJEMNE: 50% popust na premijo, če sklenete zavarovanje do 31.05.2021. Police so lahko z najkasnejšim datumom začetka 01.08.2021.

Dodatna kritja

K Vzajemninemu zavarovanju je možno priključiti še dodatno kritje za primer nezgode v tujini.

Stranke lahko izbirajo med območjem kritja za cel svet, za območje razširjene Evrope, pri družinskem zavarovanju pa imajo na razpolago tudi kritje samo za Hrvaško, kar je priljubljena izbira v toplejši sezoni.

Prednosti Vzajemninega Zavarovanja za tujino:

  • 24-urni asistenčni center z organizacijo pomoči v slovenskem jeziku.
  • Kritje stroškov nujnih zdravstvenih in s tem povezanih storitev v tujini do dogovorjene višine kritja (npr. nujna medicinska pomoč, nujno zdravljenje, nujni zdravstveni prevozi, nujne zobozdravstvene storitve, iskanja in reševanja zavarovanca, stroški namestitve, odvetniške storitve, prevozi zavarovanca v domovino itd.).
  • Tri vrste cenovno ugodnih paketov, ki se med seboj razlikujejo glede na višino kritja (S, L, XXL milijon), območje kritja in števila zavarovancev. Možnost visokega kritja za ugodno ceno.
  • Preprosta in hitra sklenitev zavarovanja prek interneta ali mobilne aplikacije.
  • Celoletno zavarovanje za tujino Multitrip za pogosta potovanja v tujino.
  • Dobra priporočila popotnikov.

Vsem smučarjem, popotnikom in počitnikarjem, ki že danes sanjarijo o naslednji poti v tujino želimo, da bi se jim želje čimprej izpolnile.

Zavarovanje pa izberite modro in premišljeno.

Kliknite in primerjajte:

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]