Vzajemna - banner
Wiener Stadtische - banner
Allianz - banner
Wiener Stadtische - banner
Prva - banner
Vzajemna - banner
Grawe - banner
Allianz - banner

Katera zavarovalnica ima najboljše nezgodno zavarovanje?

Zavago
05. 02. 2021

Ker lahko večja nezgoda zelo vpliva na finančno stanje vas in vaše družine, se zavarujte z nezgodnim zavarovanjem. Že od 2,47 evrov na mesec dalje. Nezgodna zavarovanja krijejo nezgode ne glede na to, kje je do njih prišlo: doma, na počitnicah, na potovanju ali izletu, v vrtcu, šoli ali na fakulteti. Pomembno pa je kako se […]

Ker lahko večja nezgoda zelo vpliva na finančno stanje vas in vaše družine, se zavarujte z nezgodnim zavarovanjem.

Že od 2,47 evrov na mesec dalje.

Nezgodna zavarovanja krijejo nezgode ne glede na to, kje je do njih prišlo: doma, na počitnicah, na potovanju ali izletu, v vrtcu, šoli ali na fakulteti.

Pomembno pa je kako se pravilno nezgodno zavarovati, saj ni vseeno za kakšne rizike se zavarujete.

Dnevna odškodnina je najdražje zavarovanje in se najmanj izplača. Če si stremo roko ali zvijemo gleženj, to ne bo drastično vplivalo na finančno stanje družine.

Prav tako bolnišnično nadomestilo ne prinese kaj veliko koristi. Poleg tega smo upravičeni do bolnišničnega nadomestila le če prespimo v bolnišnici zaradi poškodb oz. nezgode. Vemo pa vsi, da je cilj bolnišnicam poškodovance čim prej odpustiti, saj ni postelj na pretek…

Če pa se zavarujemo za invalidnost in pride do večjih hujših poškodb, smo upravičeni do izplačil v sorazmerju iz tega naslova. Večja poškodba, višje izplačilo. Seveda za zlom roke ne bomo upravičeni do izplačila iz tega naslova, če pa se pripeti kaj hujšega, pa črpamo sredstva iz invalidnosti.

Ni vseeno za kakšno smrt se zavarujete

Nezgodna zavarovanja nam ponujajo visoko nezgodno smrt, pomembno pa je, da se zavarujemo po drugih policah življenjskega zavarovanja za primer kakršnekoli smrti.

Zavarovanje naravne smrti (oz. to pomeni kakršnekoli smrti) je dražje od nezgodne smrti z razlogom.

Zato predlagamo zavarovancem, naj se zavarujejo v življenjskem zavarovanju za čim višjo smrt. Pri nezgodnem zavarovanju pa minimalno za nezgodno smrt in maksimalno za INVALIDNOST.

Izračunajte, ali ste ustrezno zavarovani za primer invalidnosti in smrti:


Zavarovanje za invalidnost:

Mesečna plača:__________ ×  12 × 6  =______________EUR

Ali ste dovolj zavarovani za primer smrti?

Po priporočilu Zveze potrošnikov Slovenije naj bi bili zavarovani vsaj v višini 3 letnih plač.

K tej vsoti prištejte dolgove, kredite.


Zavarovanje za smrt:

 3 × letna plača__________ + višina kreditov______________=__________EUR

  • Ali ste zavarovani za hude bolezni (rak, kap, srčni infarkt) vsaj v višini 100.000 EUR?
  • Ali imate sklenjeno dosmrtno mesečno nezgodno rento za primer invalidnosti?

Kaj pa nezgodna renta? Kje se najbolj izplača?

Veliko ljudi e ne pozna nezgodne rente in ne vedo kaj pomeni in zakaj je smislena.

Gre za eno najbolj pomembnih postavk v nezgodnem zavarovanju. Pomeni, da če se boste zavarovali z nezgodno rento 500 EUR, jo boste dobivali izplačano vsak mesec, če se pripeti 50% invalidnost za obdobje, ki ste ga izbrali, recimo za dobo 5 let.

Najboljša zavarovalnica za nezgodno rento je Wiener Städtische zavarovalnica, saj edina v Sloveniji ponuja nezgodno rento 1.000 EUR do konca življenja. Dosmrtno boste prejemali nezgodno rento od 35% invalidnosti dalje….

Paziti morate tudi, ker večino zavarovalnic ne krije nezgod, ki so posledica srčnega infarkta ali kapi skladno s pogoji. Wiener Städtische to krije.

Tudi to je njihova posebnost pri nezgodnem zavarovanju.

VZAJEMNA, MERKUR, GENERALI; GRAWE ter druge ne krijejo nezgodne smrti, ki bi nastala kot posledica kapi ali srčnega infarkta. Za tak primer je pri njih potrebno imeti zavarovano naravno smrt. Zavarovalnica MERKUR poudarja, da je bistvo v tem, da je v mrliškem listu napisano, kaj je bil prvi vzrok smrti. Če je kap samo delna in oseba še ni bila mrtva, pa je bil vzrok smrti potem nesreča, velja kritje kot nezgodna smrt. Gleda se kaj je najprej povzročilo smrt zavarovane osebe.

SOS NEZGODA GRAWE ZAVAROVALNICE

Priporočljiva je tudi SOS NEZGODA, ki jo ponuja zavarovalnica GRAWE. Ko boste potrebovali asistenco, pomoč pri nezgodi, vam je klicni center na voljo 24/7 klicni center vam je na voljo 24 ur na dan, 365 dni v letu, kjerkoli na svetu za nujno zdravniško in osebno pomoč. Klicni center GRAWE SOS NEZGODA (0-24h)  080 26 40 (Slovenija)  +386 1 425 63 25 (tujina)

Nezgoda ne izbira starosti

Kar 25% prijavljenih poškodb se zgodi v osebam v starosti med 50 in 60 let, sledijo osebe v starosti med 40 in 50 let, ter osebe stare od 30 do 40 let. To pomeni, da se večina poškodb zgodi delovno aktivnim osebam.

Izberite svoj paket nezgodnega zavarovanja

Pri izbiri paketa bodite posebno pozorni na višino zavarovalne vsote v primeru invalidnosti. Ta lahko močno olajša finančno breme, ki nastopi zaradi (trajne) invalidnosti. Kritja, ki vam v takšnem primeru olajšajo življenje, so: nezgodna renta, nezgodna invalidnost.

Priporočamo za obdobje 10 let oz. za 1 leto z avtomatičnim podaljševanjem, da ne razmišljate vsako leto kdaj vam poteče zavarovanje in da ne ostanete vmes brez zavarovanja.

Trajanje zavarovanja naj bo vsaj 10 let, saj boste oproščeni plačila 8,5 % davka na zavarovalne posle. Nezgodna invalidnost naj bo čim višja.

Potrebujete pomoč pri izbiri paketa? Ali če želite zavarovati celo družino in pridobiti dodatne popuste, nas lahko kontaktirate in vam bomo strokovnjaki iz ekipe zavaGO pomagali: info@zavago.si ali nas pokličite: 031 691 271. 

Na zavaGO lahko izbirate med zavarovalnicami: Merkur, Wiener Staedtische, Vzajemna, Generali, Grawe, Prva osebna,.. 

AKCIJA: ob sklenitvi prejmeš brezžične slušalke in majčko zavaGO. Več…

Postopek sklenitve

NA SPLETU SKLENITE ZAVAROVANJE V 3 KORAKIH:

1. KORAK:

ODDATE NAROČILO

2. KORAK:

NA MAIL PREJMETE POLICO

3. KORAK:

S SMS-om ALI PREKO MAIL-a POTRDITE POLICO

in ZAVAROVANJE JE SKLENJENO.

Več novic

V primeru nezgode najprej poskrbite za svojega otroka. Sklenite njim prilagojeno zavarovanje za kritje posledic nezgod, ki se lahko pripetijo kjerkoli.
Zavarovanje za primer smrti se klene, ker je poceni in ker nudi za nizko ceno zelo visoka kritja.
Če imate v prihodnosti namen sami ali z družino potovati v tujino, vam v primeru nezgode ali bolezni v tujini ne bo potrebno plačati stroškov nujne zdravstvene oskrbe in prevoza do višine zavarovalne vsote. Če želite brezskrbno potovati in poskrbeti za zdravstveno in finančno varnost cele družine, lahko izbirate: ZA DOLOČEN ČAS: Najboljša in najbolj […]
Zakaj potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji ne krije vseh stroškov, ki nastanejo ob zdravljenju. Obvezno zavarovanje namreč krije le določen delež cene zdravstvene storitve. V primeru, da nimamo urejeno dopolnilno zdravstveno zavarovanja moramo drugi del zdravljenja plačati sami. Komu je namenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje? Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno tistim, ki […]